Vind je appelcake saai? Ben je uitgekeken op appeltaart? Probeer dan deze houthakkerscake uit Australië eens! Dit is zo ontzettend, ongelooflijk lekker. En het gekke is, dat de ingrediënten helemaal niet zo onbekend zijn en samen voor een verrassend resultaat zorgen. Wat dacht je van appel, dadels en kokos samen in een cake? Dan weet je dat het lekker gaat worden.
De cake is helemaal niet ingewikkeld te maken, je hebt er alleen iets meer tijd voor nodig dan voor een “normale” cake. Na het bakken, bedek je de cake namelijk met een kokosmengsel waarna dit nog zo’n 20 minuten de oven in gaat. Het resultaat is een een smeuïge, zachte cake met een knapperige kokos laag.
In de cake zitten niet alleen twee grote appels, maar ook een flinke handvol dadels. Deze combinatie maakt de cake heerlijk fruitig en zoet, zonder mierzoet en zwaar te zijn. Eigenlijk is dit gebak opvallend licht, ook al zou je dat in eerste instantie misschien niet zeggen
Als je binnenkort nog eens een cake wil bakken, geef deze “Lumberjack cake” dan eens een kans. Je zult versteld staan van de smaak en de structuur. Na én stukje wil je vast en zeker meer van deze houthakkerscake.

