Zelf appelchips maken met maar 2 ingrediënten!

door Esther
appelchips

Ik heb dit recept een tijd geleden al eens gepost, maar het leek me een goed idee om dit weer eens opnieuw onder de aandacht te brengen. Kinderen en chips: de meesten zijn er dol op. We weten ook dat dit voor een keertje niet erg is, maar niet te vaak. Toch kunnen ze elke dag chips snoepen als ze willen, zonder de kans te lopen zich klem te eten. Het antwoord is zo simpel: ga zelf appelchips maken!

Heerlijk knapperig, hartstikke gezond en makkelijk zelf te maken. Ideaal dus om op voorraad te hebben, want het blijft ook wel even goed als je de chips in een luchtdichte doos bewaart. Kinderen zijn er dol op en aangezien er geen suiker in zit, alleen appel en kaneel, kunnen ze gerust elke dag een bakje appel chips eten!

Maar ook als je zelf af en toe zin krijgt in wat lekkers, kun je deze appelchips met een gerust hart eten. Het duurt even voordat ze klaar zijn, dus maak er gelijk een hele stapel. Ze zijn wel even houdbaar in een goed afsluitbare doos. Trouwens ook deze choco-kokosballetjes zijn gezond en maak je makkelijk zelf.

Deze lekkere gezonde snack is ontzettend makkelijk om te maken en heeft maar 2 ingrediënten. Hier komt het ultrakorte recept:

Zelf appelchips maken met maar 2 ingrediënten!

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

3

uren 
Totale tijd

3

uren 

10

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • Rode appels (bijvoorbeeld Elstar), aantal naar wens

  • Kaneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 90 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Was de appels en haal met een appelboor het klokhuis er uit, maar schil ze niet. Snij nu met een scherp mes dunne plakjes van de appel. Probeer ze ongeveer even dun te houden.
  • Leg de plakjes op het bakpapier en verstuif er wat kaneel over. Draai de plakjes om en verstuif ook over de andere kant wat kaneel. Zet nu de bakplaat in het midden van de oven.
  • Na 2-3 uur zijn de appelchips knapperig en klaar. Laat ze afkoelen en doe ze in een luchtdicht bakje. Ze zijn zo nog ongeveer 3 dagen houdbaar, als je ze zo lang kunt weerstaan!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

A van Gijn 2016-10-23 - 10:42

Dit recept ga ik zeker uit proberen. lijkt mij erg lekker en gezond.

Antwoord
Esther 2016-10-23 - 15:45

Goed om te horen! Ik hoor graag wat je er van vond.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]