Kerstmis is gezellig samen zijn met de familie, je huis mooi versierd en een kerstboom in de kamer. Hoewel het dit jaar (jawel 2020) allemaal totaal anders loopt dan we met z’n allen gedacht hadden, maken we er toch het beste van. Dus binnen de beperkingen die er zijn, vieren we het klein en knus. Iets lekkers dat lockdown of geen lockdown, zeker niet op tafel mag ontbreken, zijn natuurlijk kerstkransjes. Het beste kerstkransjes recept dat ik ben tegengekomen is van Rutger van den Broek, dus dat wil ik graag met jullie delen.
Bijna heel Nederland kent Rutger natuurlijk als eerste winnaar van Heel Holland Bakt. Tegenwoordig heeft hij verschillende kookboeken op zijn naam staan en op zijn website vind je de lekkerste recepten. Heerlijk om inspiratie op te doen en nieuwe dingen te leren.
Deze kerstkransjes vind je in zijn boek “Koekjesbijbel”, maar staat ook op zijn website. En iets dat al goed is, hoef je niet verder te te verbeteren. Dus wie ben ik dan om dit recept te veranderen? Het enige dat ik heb toegevoegd is een zakje vanillesuiker. Maar ja, dat is mijn eigen “tic” ik vind dat in bijna elk baksel wel een beetje vanille mag zitten, dus ik voeg het vaak extra toe.
Ga jij op de valreep voor kerst nog deze heerlijke kerstkransjes (of in mijn geval kerstkransen) maken? Trouwens ook in elke andere vorm zijn ze heerlijk, dus je hoeft niet elk jaar tot kerst te wachten om ze te maken. 😊
