Hoewel ik meestal ontbijt met een bakje sojayoghurt met muesli of een havermout ontbijt met banaan uit de slowcooker, hebben we tegenwoordig ook cornflakes in huis. Dan niet de gesuikerde versie, maar de gewone “goedkope” cornflakes. De kinderen vinden het lekker in de yoghurt. Maar wist je dat je met dit superlekkere cornflake cookies recept ook heerlijke koekjes kunt bakken?
Deze koekjes met onder meer cornflakes, kokos, havermout en hazelnoten, zijn van die echte door-eet-koekjes. Als je er eentje op hebt, wil je zeker weten meer! Dat zelfde effect hadden deze chocolade koekjes met macademia noten, die waren ook zomaar op.
Je zou misschien denken dat de cornflakes in het deeg zacht worden, maar dat is dus niet het geval. Het leverde bij mij in elk geval heerlijke crunchy koekjes op met een zachte binnenkant. Het leuke is dat je zelf ook prima kunt variëren met de ingrediënten. Kies eens voor andere noten of een combinatie, voeg wat chocolate chips toe of een lepeltje cacao.
Het deeg is ook nog eens makkelijk in te vriezen. Rol alvast de balletjes en vries ze in een doosje in. Je kunt ze dan zo bevroren in de oven doen. Je zal dan wel de bereidingstijd wat moeten verlengen met zo’n 2-3 minuten. Ideaal om dus op voorraad te hebben voor onverwacht bezoek of voor een middagje Netflixen.
Wat mij betreft is dit het allerlekkerste cornflake cookies recept, maar als je nog een goede variatie heb…. laat het me weten in een reactie!
Bak cornflake cookies want het is de dag van de cornflakes
25
porties10
minuten12
minuten22
minutenIngrediënten
125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
100 gram suiker
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker of ½ theelepel vanille-extract
135 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
¼ theelepel zout
75 gram havermout
35 gram cornflakes
50 gram gemalen kokos
50 gram hazelnoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Hak de de hazelnoten grof.
- Roer in een staande mixer de roomboter romig en zacht. Voeg de suiker en basterdsuiker toe en mix goed door. Voeg dan het ei en de vanille toe en mix ook nu weer goed door.
- Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Voeg dit daarna toe aan het botermengsel en mix goed. Roer de havermout, cornflakes, kokos en hazelnoten erdoor met een spatel
- Maak met je handen balletjes van het mengsel en leg ze ruim uit elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze met een lepel een klein beetje platter. Bak de koekjes in 10-12 minuten mooi goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat 2 minuten afkoelen en breng ze dan over naar een rek om helemaal af te koelen. Eet smakelijk!
Tips
- Ook lekker met stukjes chocolade er door.
- Je kunt de hazelnoten ook vervangen door pecannoten.
- Je kunt de koekjes zo’n 3-4 dagen in een goed afgesloten doos bewaren, als je er zo lang van fa kunt blijven!


