Hoewel ik meestal ontbijt met een bakje sojayoghurt met muesli of een havermout ontbijt met banaan uit de slowcooker, hebben we tegenwoordig ook cornflakes in huis. Dan niet de gesuikerde versie, maar de gewone “goedkope” cornflakes. De kinderen vinden het lekker in de yoghurt. Maar wist je dat je met dit superlekkere cornflake cookies recept ook heerlijke koekjes kunt bakken?
Deze koekjes met onder meer cornflakes, kokos, havermout en hazelnoten, zijn van die echte door-eet-koekjes. Als je er eentje op hebt, wil je zeker weten meer! Dat zelfde effect hadden deze chocolade koekjes met macademia noten, die waren ook zomaar op.
Je zou misschien denken dat de cornflakes in het deeg zacht worden, maar dat is dus niet het geval. Het leverde bij mij in elk geval heerlijke crunchy koekjes op met een zachte binnenkant. Het leuke is dat je zelf ook prima kunt variëren met de ingrediënten. Kies eens voor andere noten of een combinatie, voeg wat chocolate chips toe of een lepeltje cacao.
Het deeg is ook nog eens makkelijk in te vriezen. Rol alvast de balletjes en vries ze in een doosje in. Je kunt ze dan zo bevroren in de oven doen. Je zal dan wel de bereidingstijd wat moeten verlengen met zo’n 2-3 minuten. Ideaal om dus op voorraad te hebben voor onverwacht bezoek of voor een middagje Netflixen.
Wat mij betreft is dit het allerlekkerste cornflake cookies recept, maar als je nog een goede variatie heb…. laat het me weten in een reactie!


