Recept voor feta pasta: dé TikTok hit

door Esther
feta pasta

Eerlijk is eerlijk, ik zit niet zo heel veel op TikTok, maar ik zie wel veel leuke filmpjes voorbij komen. Zo was begin dit jaar de gebakken feta pasta een enorme hit. Dat moest ik dus ook een keer uitproberen. Zou dit wel lekker zijn?

Waar TikTok in het begin vooral veel door jongeren gebruikt werd, zie je nu toch een kleine shift. Je vindt er namelijk niet alleen de leukste dansfilmpjes of gekke bekken, maar ook steeds meer filmpjes over eten. Tsja en en dan ben ik natuurlijk om!

In februari was ie er ineens: een recept voor “oven baked feta pasta” oftewel in de oven gebakken feta met pasta. Als pasta (proef mijn ovenschotel met tortellini eens) en kaas liefhebber vond ik deze combinatie al super interessant. Toen ik daarna zag hoe eenvoudig het eigenlijk is om te maken, vond ik het bijna gek dat ik hier zelf niet aan gedacht heb. Doordat alle ingrediënten in een ovenschaal gaan, heb je er bijna geen werk van. En terwijl de feta in de oven staat, kun je ondertussen wat anders doen zoals een lekkere salade maken.

Er zijn best wel wat verschillende soorten tomaatjes en dit gerecht zal beslist lukken met elke mini tomaat. Maar als je voor smaak gaat, dan adviseer ik je toch om van die kleine smaaktomaatjes te halen. Dus niet zo’n emmer snoeptomaatjes, omdat die vaak wat wateriger zijn. De cherrytomaatjes of mini romatomaatjes zijn smaakvoller en dat geeft deze spaghetti nét dat beetje extra.

Ik heb het originele recept voor deze TikTok feta pasta uit de oven wat aangepast aan mijn eigen smaak, en dat kan jij natuurlijk ook doen. Wat extra tomaat, minder knoflook of wat pit door chilivlokken…. het kan allemaal. Ik zou zeggen: eet smakelijk!

Feta pasta: dé TikTok hit, dus ik kon niet achterblijven

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

45

minuten
Totale tijd

50

minuten

Makkelijke feta pasta met tomaatjes en basilicum

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 350 gr kleine tomaatjes (cherry of smaaktomaatjes)

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 theelepel gedroogde tijm of 3 takjes verse tijm

  • 125 ml olijfolie

  • flinke snuf zout

  • 1 blok feta van 200 gram

  • 1 flinke hand basilicumblaadjes

  • 300 gr spaghetti

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaatjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  • Doe de tomaatjes, ui, knoflook, tijm, 100 ml olijfolie en de zout in een ovenschaal en meng alles door elkaar. Leg de blok feta in het midden tussen het mengsel en sprenkel er de rest van de olijfolie overheen. Zet de schaal 40- 45 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Als het feta mengsel klaar is, haal je de schaal uit de oven. Doe de basilicumblaadjes er bij en roer alles los totdat je een soort saus hebt. Doe de spaghetti er bij, roer de saus door de spaghetti en garneer met nog een paar basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

feta pasta
feta pasta
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]