Ovenschotel van tortellini met geroosterde paprikasaus

door Esther
Tortellini met geroosterde paprikasaus

Op mijn blog staan best wel veel pastarecepten, maar het is nu eenmaal iets wat we graag eten! En wij zijn niet de enige, want pasta heeft de aardappel van de troon gestoten in Nederland. Om er nog maar een schepje bovenop te doen: deze ovenschotel van tortellini met geroosterde paprikasaus eet je zeker weten vaker, dat is dus weer een aardappelmaaltijd minder.

Ik probeer hier thuis altijd wel veel variatie aan te brengen in de verschillende maaltijden. De ene dag eten we aardappelen, de andere pasta en dan weer eens rijst. En ook daarin kun je je fantasie de vrije loop laten. Je hoeft echt niet altijd gekookte aardappelen, groenten en vlees (het bekende agf-je) te eten. Zo maak ik ook graag deze aardappelpuree en richting de herfst is mijn rode kool ovenschotel speciaal een regelrechte hit!

Ook op het gebied van pasta hoef je natuurlijk niet bij de bekende macaroni en spaghetti in tomatensaus te blijven. Ik heb een keer in Rome de allersimpelste pasta (qua ingrediënten) gegeten, maar die was zo ontzettend lekker! Bucatini cacio é pepe, oftewel bucatini met pecorino kaas en peper. Met deze 3 ingrediënten was dit een hemels gerecht, ik kan het niet anders omschrijven. Maar alles staat of valt met producten van goede kwaliteit en daar zijn ze in Italië heel precies in.

Ik heb geen idee of mijn ovenschotel van tortellini met geroosterde paprikasaus in Italië in de smaak zou vallen, maar wij vinden het in elk geval erg lekker. Door geroosterde paprika’s en room te gebruiken, wordt de saus lekker vol van smaak en de basilicum geeft het een frisse twist. En tsja, met gesmolten kaas er bovenop kan er niks meer mis gaan toch?

Dus ik zou zeggen, breng eens wat variatie aan in je avondmaaltijd en ga met deze lekkere tortellini aan de slag. Het recept leent zich ook uitstekend om zelf mee te experimenteren. Een restje prei of extra kruiden kun je hier bijvoorbeeld ook prima in verwerken.

Tortellini met geroosterde paprikasaus uit de oven

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Oventijd

15

minuten
Totale tijd

25

minuten

Heerlijk comfortfood: Ovenschotel met tortellini in een saus van geroosterde paprika en geraspte kaas erover.

Ingrediënten

  • 500 gram tortellini naar keuze

  • 2 – 3 geroosterde paprika’s uit pot (ongeveer 175 gram)

  • een handje verse basilicum

  • 150 ml slagroom

  • ½ bouillonblokje

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 blikje tomatenpuree

  • vers gemalen peper

  • 75 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de uitgelekte paprika, de knoflook, de basilicum, de room en het bouillonblokje in een blender of keukenmachine en maal dit helemaal fijn tot een mooie lichtoranje saus.
  • Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje een paar minuten. Zet het vuur wat hoger en voeg het blikje tomatenpuree toe. Laat dit nog een 1 minuut meebakken. Giet de paprikasaus erbij en laat dit zacht koken op een middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de tortellini in ruim water net beetgaar zoals op de verpakking staat beschreven. Dit is voor verse tortellini iets korter dan voor gedroogde.
  • Roer de tortellini door de paprikasaus en schep het geheel in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet nog 12-15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Buon Appetito!
Tortellini met geroosterde paprikasaus
Tortellini met geroosterde paprikasaus
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer