Op mijn blog staan best wel veel pastarecepten, maar het is nu eenmaal iets wat we graag eten! En wij zijn niet de enige, want pasta heeft de aardappel van de troon gestoten in Nederland. Om er nog maar een schepje bovenop te doen: deze ovenschotel van tortellini met geroosterde paprikasaus eet je zeker weten vaker, dat is dus weer een aardappelmaaltijd minder.
Ik probeer hier thuis altijd wel veel variatie aan te brengen in de verschillende maaltijden. De ene dag eten we aardappelen, de andere pasta en dan weer eens rijst. En ook daarin kun je je fantasie de vrije loop laten. Je hoeft echt niet altijd gekookte aardappelen, groenten en vlees (het bekende agf-je) te eten. Zo maak ik ook graag deze aardappelpuree en richting de herfst is mijn rode kool ovenschotel speciaal een regelrechte hit!
Ook op het gebied van pasta hoef je natuurlijk niet bij de bekende macaroni en spaghetti in tomatensaus te blijven. Ik heb een keer in Rome de allersimpelste pasta (qua ingrediënten) gegeten, maar die was zo ontzettend lekker! Bucatini cacio é pepe, oftewel bucatini met pecorino kaas en peper. Met deze 3 ingrediënten was dit een hemels gerecht, ik kan het niet anders omschrijven. Maar alles staat of valt met producten van goede kwaliteit en daar zijn ze in Italië heel precies in.
Ik heb geen idee of mijn ovenschotel van tortellini met geroosterde paprikasaus in Italië in de smaak zou vallen, maar wij vinden het in elk geval erg lekker. Door geroosterde paprika’s en room te gebruiken, wordt de saus lekker vol van smaak en de basilicum geeft het een frisse twist. En tsja, met gesmolten kaas er bovenop kan er niks meer mis gaan toch?
Dus ik zou zeggen, breng eens wat variatie aan in je avondmaaltijd en ga met deze lekkere tortellini aan de slag. Het recept leent zich ook uitstekend om zelf mee te experimenteren. Een restje prei of extra kruiden kun je hier bijvoorbeeld ook prima in verwerken.

