Het gebak dat bij veel Nederlanders op nummer 1 staat in de favorietenlijst, is toch wel appeltaart met slagroom. De gewone appeltaart is best veel werk, daarom heb ik ook een recept voor makkelijke appeltaart op mijn blog staan. Maar heb je zin om eens wat anders te bakken met appels, probeer dan deze havermout appel koek eens.
Havermout is natuurlijk erg lekker als ontbijt. Je kunt er een lekkere havermoutpap van maken of bijvoorbeeld deze havermout babykoekjes en natuurlijk de bekende overnight oats. Maar je kunt deze graansoort ook perfect verwerken in verschillende baksels. Deze havermout appelkoek is een goed voorbeeld daarvan.
Dit recept bestaat uit 3 delen. Je maakt eerst het deeg voor de bodem en bakt dit alvast in de oven. Daarnaast natuurlijk het appelmengsel dat bovenop de bodem komt. Als laatste, maar zeker niet het minste, komt op de appels een heerlijke kruimeltopping. Je kent het misschien wel een beetje van zo’n appel kruimelvlaai, deze topping waarin de havermout verwerkt zit, is daarmee te vergelijken. Lekker knapperig en erg lekker in combinatie met de zachte appel.
Havermout appel koek is makkelijk te maken
Wat ik zo prettig vindt aan deze havermout appel koek is dat het erg makkelijk te maken is. Laat je niet misleiden door de lange ingrediënten lijst. Sommige dingen staan er meerdere keren op, zoals de kaneel, bloem, suiker en roomboter. Dat komt omdat ze in verschillende onderdelen gebruikt worden. Alle ingrediënten zijn bij de supermarkt te krijgen en misschien heb je zelfs alles al in huis.
Havermout appelkoek is een echte favoriet te noemen en als je gek bent op appeltaart, dan zou ik beslist dit gebak met appel eens proberen.


2 reacties
Super lekker! Hoe te bewaren? In of uit de koelkast? En hoelang kun je.het bewaren? Groetjes Sanne
Inderdaad superlekker deze appelkoeken. Je kan dit buiten de koelkast bewaren op een koele plek. Bij ons zijn deze koeken binnen 3 dagen op, maar ik zou ze niet langer dan 5 dagen buiten de koelkast bewaren. Als je er zo lang van af kunt blijven!