Pindakaas maken met cashewnoten

door Esther
Pindakaas maken

Zelf pindakaas maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Welke dag is nu nog beter geschikt dan pindakaasdag? Jawel het is vandaag, 24 januari, pindakaasdag. Geen idee wie het ooit verzonnen heeft, maar goed, aan de slag dus.

Gisteren de pinda’s gehaald, tenminste dat dacht ik. Wanneer ik thuis de zakjes nog eens goed bekijk, blijk ik een zakje pinda’s en een zakje cashewnoten meegenomen te hebben. Onzin om voor dat ene zakje opnieuw heen en weer te gaan naar de supermarkt, dus in plaats van pindakaas wordt het vandaag pinda cashewnotenpasta. En ik kan je vertellen, dit per ongelukje blijkt achteraf gezien een heerlijk gelukje! Want de pindakaas is heerlijk smeuiig en zacht juist door die cashewnoten. De bereiding is overigens precies hetzelfde.

Goed, met weinig ingrediënten kun je dus een heerlijk smeerseltje maken dat ook nog eens een behoorlijke tijd goed blijft in een afgesloten pot. Het voordeel van zelf maken is dat je geen suiker toevoegt. Dit zit vaak wel in de potten pindakaas die je in de winkel koopt. Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook variëren met de hoeveelheid zout. We eten met z’n alleen veel te veel zout en op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel je wilt toevoegen.

Ga jij vandaag ook nog pindakaas maken? Laat het me weten! En op mijn blog heb ik ook nog lekkere variaties met pindakaas op een boterham. Eigenlijk is het elke dag pindakaasdag!

Pindakaas maken met cashewnoten

0 van 0 stemmen
Porties

20

porties
Voorbereidingstijd

0

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

5

minuten

Zelf pindakaas maken met cashewnoten

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten pinda’s

  • 200 gram ongezouten cashewnoten

  • 1 theelepel zout

  • 3-4 eetlepels arachideolie

Bereiding

  • Doe de pinda’s in een keukenmachine met hakmessen. Zet de machine aan en voeg dan ondertussen de cashewnoten en zout toe.
  • Als het een bal begint te worden, na ongeveer 2-3 minuten, voeg je 3 eetlepels arachideolie toe. Draai nog even goed door tot het smeuïg is.
  • Test de pindakaas en voeg indien nodig nog een beetje arachideolie toe.
  • Bewaar de pindakaas in een schone pot. Een oude schoongemaakte pindakaaspot is ideaal. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Pindakaas maken
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]