Zelf pindakaas maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Welke dag is nu nog beter geschikt dan pindakaasdag? Jawel het is vandaag, 24 januari, pindakaasdag. Geen idee wie het ooit verzonnen heeft, maar goed, aan de slag dus.
Gisteren de pinda’s gehaald, tenminste dat dacht ik. Wanneer ik thuis de zakjes nog eens goed bekijk, blijk ik een zakje pinda’s en een zakje cashewnoten meegenomen te hebben. Onzin om voor dat ene zakje opnieuw heen en weer te gaan naar de supermarkt, dus in plaats van pindakaas wordt het vandaag pinda cashewnotenpasta. En ik kan je vertellen, dit per ongelukje blijkt achteraf gezien een heerlijk gelukje! Want de pindakaas is heerlijk smeuiig en zacht juist door die cashewnoten. De bereiding is overigens precies hetzelfde.
Goed, met weinig ingrediënten kun je dus een heerlijk smeerseltje maken dat ook nog eens een behoorlijke tijd goed blijft in een afgesloten pot. Het voordeel van zelf maken is dat je geen suiker toevoegt. Dit zit vaak wel in de potten pindakaas die je in de winkel koopt. Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook variëren met de hoeveelheid zout. We eten met z’n alleen veel te veel zout en op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel je wilt toevoegen.
Ga jij vandaag ook nog pindakaas maken? Laat het me weten! En op mijn blog heb ik ook nog lekkere variaties met pindakaas op een boterham. Eigenlijk is het elke dag pindakaasdag!
