Makkelijk linzensoep recept met veel smaak

door Esther
Linzensoep

Als je een soepje wilt maken, denk je misschien niet direct aan linzensoep. Ik zou zeggen: Think again! Dit linzensoep recept is niet alleen makkelijk te maken, maar zit bomvol smaak, is vegetarisch en ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

Zoals de meesten inmiddels wel hebben begrepen, probeer ik steeds meer plantaardig te eten. Je zult dus naast recepten met vlees of vis ook vegetarische en zelfs vegan recepten op mijn website vinden. Ik ben er van overtuigd dat we minder vlees en vleesproducten zouden moeten eten, maar voorlopig maak ik nog niet de keuze om helemaal vegetarisch te koken. Elk stapje is er een denk ik dan maar.

Voor soep geldt dat deze vrij makkelijk vegetarisch te maken is, maar veel mensen missen dan de “ballen”. Ik heb je eerder laten zien dat deze Hongaarse champignonsoep zo lekker is dat niemand het vlees mist. En dat geldt ook voor dit makkelijke linzensoep recept. Het is een heerlijke stevige soep, met een licht pittige twist. Vol smaken die je een beetje doen denken aan de Turkse keuken.

Doordat de ingrediënten bij elke supermarkt te krijgen zijn en ook nog eens heel voordelig, is het budgetvriendelijk. Ideaal als je minder kan of wil besteden en toch graag gezond en lekker wil eten.

Warm lekker op met deze makkelijke linzensoep op een koude dag, want je hebt hem in een handomdraai op tafel staan. Een goed stuk brood erbij en je hebt een gezonde lunch te pakken.

Makkelijk linzensoep recept met veel smaak

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 middelgrote ui, fijngehakt

  • 1 eetlepel bloem

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 grote wortel, in kleine blokjes gesneden

  • 200 gram rode linzen, afgespoeld

  • 1 liter water

  • 2 groentebouillonblokjes

  • ½ theelepel komijn

  • ½ theelepel scherpe paprikapoeder

  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 theelepel zoete paprikapoeder

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en op middelhoog vuur. Fruit hierin de fijngesneden ui in ongeveer 5 minuten glazig.
  • Voeg bloem toe en roer een minuut. Doe de tomatenpuree er bij en roer nog een minuut. Voeg wortel, gespoelde linzen, water, bouillonblokjes en komijn toe, dek de pan af met een deksel en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen tot de linzen zacht zijn.
  • Verwarm de overige 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het zoete paprikapoeder toe, roer dit even goed door en haal van het vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg het scherpe paprikapoeder en peterselie toe en breng op smaak met de zwarte peper en eventueel nog wat zout.
  • Schep de soep in een kom, garneer met paprikasaus en strooi er nog wat fijngesneden peterselie over. Eet smakelijk!
Linzensoep

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer