3 heerlijke overnight oats recepten

door Esther
Overnight oats

Steeds meer mensen starten de dag met een havermout ontbijt. En dat is natuurlijk niet voor niets, want havermout is ontzettend gezond. Ik heb dus 3 heerlijke overnight oats recepten voor je, zodat je je dag goed kunt beginnen.

Havermout zit natuurlijk bomvol vezels wat uitstekend is voor je darmen. Maar het grote voordeel van ‘s ochtends beginnen met een havermout ontbijt is het feit dat deze vezels samen met de eiwitten uit de Griekse yoghurt en melk je lang een verzadigd gevoel geven. Na zo’n lekker ontbijtje taal je de eerst komende uren niet naar andere tussendoortjes. Ideaal!

In onderstaande recepten wordt een beetje ahornsiroop of honing toegevoegd. Omdat er in fruit ook suikers zitten, kun je overwegen om dit weg te laten of de hoeveelheid aan te passen als je niet te veel suikers binnen wilt krijgen.

Wanneer je ‘s ochtends je beker overnight oats gaat opeten, kun je nog wat extra melk toevoegen als het te dik is geworden. En natuurlijk kun je ook extra vers fruit of wat zaden en noten als topping gebruiken

Dit havermout ontbijt eet je koud, hoewel er ook mensen zijn die het opwarmen. Wanneer je een slowcooker hebt en een liefhebber bent van warme havermout, maak dan eens deze heerlijke slowcooker havermout met banaan.

Ga aan de slag met deze 3 heerlijke havermout recepten en bespaar je zelf de tijd van het koken van de havermout. Je maakt het ‘s avonds klaar en je kunt je ontbijt ‘s ochtends direct uit de koelkast pakken. Makkelijker en gezonder kan ik het niet maken.

3 heerlijke overnight oats recepten

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijdminuten
Totale tijd

5

minuten

Basis Ingrediënten

  • 35 gram havermout

  • 125 ml Griekse yoghurt

  • 125 ml melk

  • vanille extract

  • ½ tot 1 eetlepel ahorn siroop (maple syrup) of honing


  • Voor Appel kaneel
  • 1 kleine appel, geraspt met schil

  • 1 theelepel kaneel

  • snuf zout


  • Voor Chocolade
  • 1 theelepel cacaopoeder

  • snuf zout


  • Voor Banaan met frambozen
  • 1 banaan (voeg ‘s ochtends toe)

  • handje frambozen (mag diepvries zijn)

  • snuf zout

Bereiding

  • Doe alle basisingrediënten in een goed afsluitbare pot en roer dit door.Overnight oats
  • Doe de additionele ingrediënten van de smaak die je wilt maken erbij en roer nogmaals.
  • Zet de pot in de koelkast.
  • Voeg indien nodig de volgende ochtend nog het verse fruit toe en geniet van je ontbijt!

Tips

  • Deze overnight oats blijven tot zo’n 3 dagen goed in de koelkast. Je kunt dus meerdere porties in één keer maken, dan ben je klaar voor een paar dagen.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer