De herfst vind ik altijd typisch het seizoen voor worteltjes. Niet dat ik ze de rest van het jaar niet eet, maar op de één of andere manier heb ik er in de herfst meer zin in. Maar ja, elke keer een pan wortels op tafel…. Daar moest wel even wat variatie in komen. Wat dat betreft zag ik bij de Lidl een erg lekker recept: Worteltjes van de boswachtersvrouw.
Het recept van de Lidl voegt net even wat extra smaak toe aan een pannetje met wortels. Je zou natuurlijk kunnen twisten of het nog wel gezond genoeg is op deze manier. Er zit immers boter, suiker en kookroom in dit recept verwerkt. Maar goed, ik ben van mening dat een beetje best wel moeten kunnen. In verhouding is het per persoon niet ontzettend veel. En misschien zorgt deze manier van wortels klaar maken er wel voor dat je kinderen ineens hun bord leeg eten…Dan weegt het feit dat ze al die vitaminen van de wortels binnenkrijgen veel zwaarder dan dat kleine beetje room!
Overigens is dit recept niet zozeer bedoeld voor kinderen, alle volwassenen die ik het heb voorgeschoteld vonden het ook erg lekker. Persoonlijk ben ik dol op champignons, en dan vooral de kastanjechampignons. Hoewel het originele recept uitgaat van gewone, kies ik er voor om dit gerecht met kastanjechampignons te maken. Er zit wat meer smaak en bite aan naar mijn mening. En in het recept van de Lidl wordt nog extra zout toegevoegd. Dat laat ik achterwege aangezien het bouillonblokje van zichzelf al bijna helemaal uit zout bestaat.
Ben je dus op zoek naar een andere manier om wortels klaar te maken? Probeer dan zeker deze worteltjes volgens de boswachtersvrouw eens. Ik weet zeker dat dit recept op je favorietenlijst komt te staan. Oh en psst, als je toch worteltjes over hebt, maak dan ook eens deze wortelcake.
Bron: Lidl.nl

