Vegetarische linzen pompoen stoofschotel

door Esther
Vegetarische linzen pompoenstoof uit de slowcooker

De slowcooker is uitermate geschikt voor het bereiden van stoofschotels met vlees. Maar gelukkig kun je ook goed vegetarische gerechten er in maken. Maak bijvoorbeeld eens deze vegetarische linzen pompoen stoofschotel.

Ben je gewend om alleen vlees te bereiden in de slowcooker, probeer dan vooral ook eens een vegetarisch gerecht. Door het gebruik van linzen en pompoen en natuurlijk allerlei kruiden, mis je het vlees eigenlijk niet eens.

Mealpreppen met de slowcooker

Mealpreppen is de maaltijd (meal) voorbereiden (preppen) door de ingrediënten te snijden en samen in een diepvrieszak te doen. Je kunt dit dan bewaren in de vriezer en als je wilt koken heb je alles bij elkaar. Ideaal als je wil mealpreppen met de slowcooker, want je gooit alles in één keer in de slowcooker en bent dus nog sneller klaar.

Door te mealpreppen kun je bijvoorbeeld in het weekend in één keer inkopen doen en dan voor verschillende gerechten alle ingrediënten zoals ui, paprika, courgette, knoflook en tomaat etc. snijden. Die verdeel je dan per gerecht over de diepvrieszakken en stopt ze in de vriezer tot gebruik. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld. Onder het recept zie je hoe het voor dit recept werkt als je wilt mealpreppen.

Vegetarische linzen pompoen stoofschotel uit de slowcooker

De lijst met ingrediënten voor deze vegetarische stoofschotel is misschien wel wat lang, maar dit gerecht is super makkelijk te maken. Weinig snijwerk en veel smaak en ook nog eens lekker gezond. Ideaal als je vegetarisch eet, maar ook als je eens een dagje zonder vlees wil doen.

Hou je van linzen? Dan raad ik je zeker aan om ook eens deze vegan slowcooker linzen chili te proberen.

Vegetarische linzen pompoenstoof uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

5

minuten

Ingrediënten

  • 1 1 ui

  • 4 4 teentjes knoflook

  • 450 gram 450 pompoenblokjes (diepvries)

  • 1 1 blik tomatenblokjes (400 gram)

  • 1 1 blikje light kokosmelk (400 ml)

  • 250 gram 250 gedroogde rode linzen

  • 1 1 klein blikje tomatenpuree

  • 1 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 1 theelepel cayennepeper

  • ¼ theelepel kaneel

  • ½ theelepel chilivlokken

  • 1 1 theelepel zout

  • zwarte peper, naar smaak

  • 2 2 groentebouillon blokjes

  • 2 theelepels 2 appelazijn

  • 250 Ml 250 water

  • 200 gram 200 spinazie

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook uit. Doe de ui, knoflook, pompoenblokjes, tomatenblokjes, linzen, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, kaneel, chilivlokken en peper in de slowcooker. Doe hier de bouillonblokjes en water bij en roer alles goed door. Zet de slowcooker 3 uur op HIGH of 6 uur op LOW.
  • Roer dan de appelazijn en spinazie erdoor en laat dit een paar minuten staan ​​om de spinazie te laten slinken. Serveer met rijst of aardappelpuree en met wat klein gesneden bosui.

Tips

  • Dit gerecht is ook uitstekend als je wil mealpreppen. Zet op een grote diepvrieszak de naam van het recept en eventueel kookinstructies. Doe de ui, knoflook, pompoen, tomaten, kokosmelk, linzen, tomatenpuree en kruiden in de diepvrieszak. Verwijder zoveel mogelijk lucht er uit en sluit goed af.
  • Wanneer je dit wil klaar maken laat je het een nacht ontdooien in de koelkast. De volgende ochtend doe je alles in de slowcooker en volg je het recept verder.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Vegetarische linzen pompoenstoof uit de slowcooker
Vegetarische linzen pompoenstoof uit de slowcooker
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

8 reacties

Oscar 2022-05-28 - 01:40

Er staat bij de ingrediënten 2 appelazijn. Helaas geen hoeveelheid.

Antwoord
Esther 2022-05-28 - 09:21

Dank voor je oplettendheid Oscar! Daar is inderdaad iets weggevallen. Dat moest 2 theelepels zijn, en ik heb het gelijk aangepast.

Antwoord
Henriët 2022-05-28 - 10:26

Mag ik ervanuit gaan dat de pompoenblokjes eerst ontdooid moeten worden, voordat ze in de SC gaan? Want bij het mealpreppen gaat alles er ook ontdooid in.

Antwoord
Esther 2022-05-28 - 10:27

Hai Henriët, nee hoor dat hoeft niet. Als de rest al op normale temperatuur is, ontdooien de pompoenblokjes snel genoeg tijdens de bereiding in de slowcooker.

Antwoord
Lincey 2022-05-29 - 23:28

Ik heb geen slowcooker. Kan ik het ook gewoon op laag vuur met een deksel op de pan laten pruttelen?

Antwoord
Esther 2022-05-29 - 23:35

Hai Lincey, goede vraag, maar ik denk zeker dat het kan. Je zou het ook met de deksel op de pan in een oven kunnen zetten op 100 graden bijvoorbeeld. Je zal het dan wel een beetje qua tijd in de gaten moeten houden. Ik denk dat het dan wat eerder klaar is.

Antwoord
Henk 2022-06-01 - 11:07

Hoeveel water moet er toegevoegd worden?

Antwoord
Esther 2022-06-02 - 00:13

Hai Henk, dank voor je oplettendheid. Er moet 250 ml water bij, ik heb het recept gelijk even aangepast.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]