De slowcooker is uitermate geschikt voor het bereiden van stoofschotels met vlees. Maar gelukkig kun je ook goed vegetarische gerechten er in maken. Maak bijvoorbeeld eens deze vegetarische linzen pompoen stoofschotel.
Ben je gewend om alleen vlees te bereiden in de slowcooker, probeer dan vooral ook eens een vegetarisch gerecht. Door het gebruik van linzen en pompoen en natuurlijk allerlei kruiden, mis je het vlees eigenlijk niet eens.
Mealpreppen met de slowcooker
Mealpreppen is de maaltijd (meal) voorbereiden (preppen) door de ingrediënten te snijden en samen in een diepvrieszak te doen. Je kunt dit dan bewaren in de vriezer en als je wilt koken heb je alles bij elkaar. Ideaal als je wil mealpreppen met de slowcooker, want je gooit alles in één keer in de slowcooker en bent dus nog sneller klaar.
Door te mealpreppen kun je bijvoorbeeld in het weekend in één keer inkopen doen en dan voor verschillende gerechten alle ingrediënten zoals ui, paprika, courgette, knoflook en tomaat etc. snijden. Die verdeel je dan per gerecht over de diepvrieszakken en stopt ze in de vriezer tot gebruik. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld. Onder het recept zie je hoe het voor dit recept werkt als je wilt mealpreppen.
Vegetarische linzen pompoen stoofschotel uit de slowcooker
De lijst met ingrediënten voor deze vegetarische stoofschotel is misschien wel wat lang, maar dit gerecht is super makkelijk te maken. Weinig snijwerk en veel smaak en ook nog eens lekker gezond. Ideaal als je vegetarisch eet, maar ook als je eens een dagje zonder vlees wil doen.
Hou je van linzen? Dan raad ik je zeker aan om ook eens deze vegan slowcooker linzen chili te proberen.

10 reacties
Er staat bij de ingrediënten 2 appelazijn. Helaas geen hoeveelheid.
Dank voor je oplettendheid Oscar! Daar is inderdaad iets weggevallen. Dat moest 2 theelepels zijn, en ik heb het gelijk aangepast.
Mag ik ervanuit gaan dat de pompoenblokjes eerst ontdooid moeten worden, voordat ze in de SC gaan? Want bij het mealpreppen gaat alles er ook ontdooid in.
Hai Henriët, nee hoor dat hoeft niet. Als de rest al op normale temperatuur is, ontdooien de pompoenblokjes snel genoeg tijdens de bereiding in de slowcooker.
Ik heb geen slowcooker. Kan ik het ook gewoon op laag vuur met een deksel op de pan laten pruttelen?
Hai Lincey, goede vraag, maar ik denk zeker dat het kan. Je zou het ook met de deksel op de pan in een oven kunnen zetten op 100 graden bijvoorbeeld. Je zal het dan wel een beetje qua tijd in de gaten moeten houden. Ik denk dat het dan wat eerder klaar is.
Hoeveel water moet er toegevoegd worden?
Hai Henk, dank voor je oplettendheid. Er moet 250 ml water bij, ik heb het recept gelijk even aangepast.
Klopt het dat er spinazie bij/ door moet? Ik zie nl doperwten op de foto en geen spinazie
De spinazie gaat er inderdaad door. Maar voor wat extra groenten kiezen wij voor doperwtjes erbij. Op de foto is de spinazie niet meer goed te zien merk ik nu. Binnenkort maar weer eens maken, pompoen is weer goed te krijgen tenslotte!