Nieuw recept voor kippensoep

door Esther
Nieuw recept voor kippensoep

Kippensoep is misschien wel één van de meest gegeten soorten soep in Nederland. En zo’n kommetje soep is ook heerlijk na een lange wandeling of als je verkouden bent. Dit nieuwe recept voor kippensoep is net even anders dan je gewend bent, maar super lekker!

Helpt kippensoep bij griep?

Er wordt vaak gezegd dat kippensoep helpt om je snel beter te voelen als je griep hebt of verkouden bent. Helaas is daar geen wetenschappelijk bewijs voor, maar kwaad kan het zeker niet. Wat extra vocht, extra zout en eiwit helpt in elk geval om je wat beter te voelen. In dit recept voor kippensoep heb ik ook wat gember toegevoegd wat extra verwarmend kan werken, hoewel de smaak niet overheersend is in deze soep.

Nieuw recept voor kippensoep

Mijn basisrecept voor kippensoep is super eenvoudig, maar ik vond het tijd om een variatie te maken. Dit recept kost je even wat snijwerk, want in dit geval gebruik ik geen kant en klare soepgroenten. Maar dat beetje extra werk is het meer dan waard! Zoals gezegd heb ik er voor gekozen wat gember toe te voegen, maar ook de kruiden tijm en rozemarijn zijn smaakmakers in deze soep.

Geen kippenpoot maar kipdijfilet in de kippensoep

Om het mezelf een beetje makkelijker te maken kies ik voor deze soep voor kipdijfilet. Geen botjes en heerlijk mals kippenvlees. Doordat er ook bouillonblokjes in de soep gaan en natuurlijk de andere smaakmakers, kan dat prima. De kipdijfilet kook je in zijn geheel mee met de soep en daarna haal je de kip uit elkaar met twee vorken. Je hebt dan een goed gevulde soep, niet zo eentje waar de kip even doorheen gevlogen is!

Ben je toe aan een heerlijk kommetje soep na een lange herfstwandeling? Of wil je je snel wat beter voelen als je ziek bent? Maak dan dit nieuwe recept voor kippensoep eens!

Nieuw recept voor kippensoep

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

35

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1 1 grote ui

  • 2 2 middelgrote wortels

  • 2 2 bleekselderij

  • 3 3 knoflook

  • 1 1 verse gember

  • 1 1 tijm

  • 1 1 rozemarijn

  • 3 3 kippenbouillonblokjes

  • 1,5 1,5 water

  • 2 2 laurierblaadjes

  • 4 4 kipdijfilets

  • peper

  • 50 gram 50 vermicelli

  • 1 1 olijfolie

Bereiding

  • Snipper de ui, schil de wortels en snijd in kleine blokjes en was de bleekselderij en snijd ook deze in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de ui, wortel en bleekselderij op middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn. Dit is ongeveer 3-4 minuten.
  • Pers de knoflook en rasp de gember en voeg deze samen met de tijm toe. Snijd de rozemarijn heel fijn en voeg ook dit toe. Roer goed door en bak nog een minuutje mee. Doe het water, de bouillonblokjes en de laurierblaadjes er bij en breng dit rustig aan de kook. Als de soep kookt voeg dan de kipdijfilets toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de kip goed gaar is.
  • Haal de kipdijfilet uit de pan en doe de vermicelli bij de soep. VIs de laurierblaadjes er ook even uit. Snijd de kipdijfilet in grote stukken en haal deze stukken met twee vorken uit elkaar tot mooie slierten kip. Doe de kip terug in de pan, roer door en breng de soep verder op smaak met wat peper. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Nieuw recept voor kippensoep
Nieuw recept voor kippensoep
Pinterst pin nieuw recept voor kippensoep
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]