Vegetarisch noedels recept met champignons

door Esther
Vegetarisch noedels recept met champignons

Vegetarische recepten saai? Zeker niet! Probeer dit vegetarisch noedels recept met champignons eens. Ik verzeker je dat je het vlees absoluut niet mist.

Op mijn blog vind je verschillende Aziatische recepten en vooral het recept voor Indisch stoofvlees is hier thuis wel favoriet. Maar goed, dat is geen vegetarisch recept natuurlijk. Omdat we ook hier thuis af en toe het vlees laten staan, en mijn jongste zoon voornamelijk vegetarisch eet, wilde ik een keer vegetarisch noedels recept maken.

Wat is een goede vleesvervanger?

Als je vlees wilt vervangen kun je tegenwoordig vrij makkelijk terecht bij de kant en klare vleesvervangers in het koelvak. Het assortiment is enorm uitgebreid en je vindt er verschillende soorten burgers, worstjes en schnitzels, maar ook “rulgehakt” en “kipstukjes”. Het voordeel hiervan is dat je ze op dezelfde manier kunt bereiden als dat je gewend bent voor gewoon vlees. En omdat dit vegetarische assortiment de laatste jaren enorm ontwikkeld is, is het ook qua smaak en structuur enorm verbeterd. Voor dit recept heb ik niet gekozen voor gefabriceerd vegetarisch vlees, maar voor champignons.

Zijn champignons  goede vleesvervangers?

Champignons hebben een goede structuur, die wel een beetje aan vlees doet denken. Toch kun je vlees niet één op één elke dag door champignons vervangen. Ze bevatten namelijk veel minder eiwit en ijzer dan vlees. Je zou hier wat rekening mee kunnen houden door die dag wat meer andere eiwitten te eten, bijvoorbeeld door yoghurt, of door producten met eiwit en/of ijzer toe te voegen aan de maaltijd. En voor één dag (of maaltijd) is natuurlijk helemaal niet erg als je eens wat minder binnen krijgt dan normaal.

Welke noedels moet je kiezen?

Voor deze vegetarische noedels met champignons heb ik gekozen voor rijstnoedels. Waarom, vraag je je af? Het antwoord is heel simpel: die had ik nog ruimschoots op voorraad toen ik dit gerecht ging maken! Je hoeft dus zeker niet voor deze soort noedels te kiezen, je kunt elke soort gebruiken die je lekker vindt. Ik denk dat ik hem de volgende keer maak met eiermie of met de wat plattere udon noodles. Deze zijn net even wat ruwer van structuur, waardoor de saus wat beter blijft “plakken”.

Wil je dus eens vegetarisch eten of eet je altijd vegetarisch, dan is dit gerecht zeker weten een aanrader. Deze vegetarische noedels met champignons zet je binnen 20 minuten op tafel en zelfs de grootste vleesliefhebber zal nog een tweede keer opscheppen.

Vegetarisch noedels recept met champignons

0 van 0 stemmen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Aziatisch
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten

    Ingrediënten

    • 100 gram noedels naar keuze

    • 2 sjalotjes

    • 3 teentjes knoflook

    • 3 cm verse gember

    • 250 gram kastanjechampignons

    • 2 eetlepels sesamolie of olijfolie

    • 1 flinke theelepel pindakaas

    • 1 theelepel honing

    • 1 eetlepel balsamico azijn

    • 1 eetlepel rijstazijn

    • ½ kip bouillonblokje

    • 100 gram` babyspinazie

    • 1 eetlepel sesamzaadjes

    • zwarte peper

    • 1 lente ui

    Bereiding

    • Snipper de sjalotjes, pel de knoflook en rasp de gember. Snijd vervolgens de champignons in plakjes. Zet een ruime pan water op het vuur.
    • Verhit in een hapjespan de sesamolie en doe de champignons er bij. Zet het vuur middelhoog en bak de champignons al roerende totdat ze mooi bruin zijn. voeg dan de sjalotjes, knoflook en gember toe.
    • Kook ondertussen de mie volgens de verpakking in de pan met water gaar.
    • Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje en roer goed door. Voeg dit bij de champignons in de pan, samen met ongeveer 75 ml van het kook water van de mie. Roer alles door en voeg dan de babyspinazie en de sesamzaadjes toe en roer op een middelhoog vuur tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zwarte peper.
    • Schep de noedels in een diep bord en schep de champignonsaus er over. Bestrooi met wat fijngesneden lente-ui en nog wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!

    Heb je dit recept gemaakt?

    Tag @gezinoverdekook op Instagram

    Lekker recept?

    Volg @gezinoverdekook op Pinterest

    Heb je dit recept gemaakt?

    Like Gezin over de Kook op Facebook

    Vegetarisch noedels recept met champignons
    Vegetarisch noedels recept met champignons
    Bewaar dit recept op Pinterest
    NIEUWSBRIEF

    Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



    Misschien vind je dit ook leuk:

    Laat me weten wat je van dit recept vindt.

    [script_21]