Worteltjes van de boswachtersvrouw

door Esther
worteltjes van de boswachtersvrouw

De herfst vind ik altijd typisch het seizoen voor worteltjes. Niet dat ik ze de rest van het jaar niet eet, maar op de één of andere manier heb ik er in de herfst meer zin in. Maar ja, elke keer een pan wortels op tafel…. Daar moest wel even wat variatie in komen. Wat dat betreft zag ik bij de Lidl een erg lekker recept: Worteltjes van de boswachtersvrouw.

Het recept van de Lidl voegt net even wat extra smaak toe aan een pannetje met wortels. Je zou natuurlijk kunnen twisten of het nog wel gezond genoeg is op deze manier. Er zit immers boter, suiker en kookroom in dit recept verwerkt. Maar goed, ik ben van mening dat een beetje best wel moeten kunnen. In verhouding is het per persoon niet ontzettend veel. En misschien zorgt deze manier van wortels klaar maken er wel voor dat je kinderen ineens hun bord leeg eten…Dan weegt het feit dat ze al die vitaminen van de wortels binnenkrijgen veel zwaarder dan dat kleine beetje room!

Overigens is dit recept niet zozeer bedoeld voor kinderen, alle volwassenen die ik het heb voorgeschoteld vonden het ook erg lekker. Persoonlijk ben ik dol op champignons, en dan vooral de kastanjechampignons. Hoewel het originele recept uitgaat van gewone, kies ik er voor om dit gerecht met kastanjechampignons te maken. Er zit wat meer smaak en bite aan naar mijn mening. En in het recept van de Lidl wordt nog extra zout toegevoegd. Dat laat ik achterwege aangezien het bouillonblokje van zichzelf al bijna helemaal uit zout bestaat.

Ben je dus op zoek naar een andere manier om wortels klaar te maken? Probeer dan zeker deze worteltjes volgens de boswachtersvrouw eens. Ik weet zeker dat dit recept op je favorietenlijst komt te staan. Oh en psst, als je toch worteltjes over hebt, maak dan ook eens deze wortelcake.

Bron: Lidl.nl

Worteltjes van de boswachtersvrouw

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 1 kg wortel

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 50 gr boter

  • 1 eetlepel suiker

  • ½ bouillonblokje

  • 100 ml kookroom

  • bieslook

  • peper

Bereiding

  • Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Los een bouillonblokje op in 200 ml heet water.
  • Smelt 25 gram boter en een pan en doe de wortels er bij. Doe de suiker er bij en ook de bouillon. Breng dit aan de kook en laat de worteltjes koken tot het water bijna verdampt is. Dit duurde bij mij bijna 10 minuten.
  • Maak ondertussen champignons schoon en snijd ze door. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons goudbruin.
  • Doe de champignons bij de worteltjes en schenk de room erbij. Laat het alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met wat peper. Hak de bieslook fijn en strooi dit over de worteltjes. Eet smakelijk!
worteltjes van de boswachtersvrouw
worteltjes van de boswachtersvrouw
Sla dit recept op op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer