Pompoenlasagne met paddenstoelen

door Esther
Pompoenlasagne met paddenstoelen

Het is altijd leuk om weer en nieuw gerecht te proberen en de bladen van de supermarkten kunnen daar zeker bij inspireren. Maar eerlijk is eerlijk, de ene keer pakt dat beter uit dan de andere keer. Dus waarom niet regelmatig een soort review van een gerecht dat ik maakte uit zo’n blad? Ik trap af met de vegetarische pompoenlasagne met paddenstoelen uit de Hallo van Jumo.

Vegetarische ovenschotel

Op mijn blog staan ook een aantal vegetarische gerechten. Mijn jongste zoon was lange tijd volledig vegetarisch, is daar een beetje van teruggekomen, maar dat neemt niet weg dat ook wij af en toe een stukje vlees laten staan. Ik was wel weer eens toe aan een nieuwe smaakvolle combinatie. Dus toen ik de Hallo doorbladerde viel mijn oog op deze pompoenlasagne. De ingrediënten zijn niet al te ingewikkeld (daar houd ik van), een aantal momenteel in de aanbieding (daar houd ik ook van) en een ovenschotel met kaas doet het altijd goed!

Toen mijn man de flespompoen zag die ik in de supermarkt in het karretje legde, werden de wenkbrauwen wel even opgetrokken. Zo vaak eten we dat niet, dus tsja wat dit nu weer moest worden…. maar hij wachtte geduldig af met zijn oordeel.

Moeilijk te maken of toch niet?

Eenmaal thuis ging ik aan de slag met alle ingrediënten. En hoewel die op zich niet zo ingewikkeld zijn, moet je toch nog wel wat handelingen verrichten voordat je de ovenschaal in de oven kan zetten. Dat viel me stiekem een beetje tegen. Schoonmaakwerk van ui en knoflook is een eitje, maar de pompoen is een iets grotere uitdaging. Daar heb je alleen de hals van nodig en de onderkant?? Misschien moet ik die van de week maar even verwerken in een pompoensoep.

Dan is het zaak de uitjes met de knoflook te fruiten en dan de champignons er bij. Ondertussen de spinazie roerbakken en daarna het vocht er uit duwen. En niet te vergeten een roux te maken waarvan je de champignon saus maakt. Bij mij stonden er tegelijkertijd 3 pannen op het fornuis. Maar als dit eenmaal klaar is, is het opbouwen van de lasagne heel simpel en een klein half uurtje later kun je opscheppen.

Terugkomend op de opgetrokken wenkbrauwen van Bert: die heeft aan tafel wel 3 keer gezegd dat het erg lekker was! (Dat zal hem leren nog eens kritisch naar een nieuw recept te kijken 😉). Ik heb het recept precies aangehouden zoals beschreven, ik heb alleen nog een beetje gemalen peper bij de champignons gedaan, voor wat extra smaak. Daarnaast heb ik er voor gekozen de hoeveelheid roomboter te halveren. Scheelt in prijs en in vet. De helft van de roomboter wordt in het originele recept namelijk gebruikt om de ui te fruiten en de spinazie te roerbakken. Dat kan ook uitsteken in vloeibare margarine. De paddenstoelensaus heb ik wel met roomboter gemaakt.

Conclusie: pompoenlasagne met paddenstoelen is lekker!

Onze conclusie is dus dat deze vegetarische pompoenlasagne met paddenstoelen zeker geslaagd is en vol smaak zit. Iets meer werk dan verwacht, maar je zet wel iets super lekkers op tafel. Dit recept is ideaal om in het najaar te maken als de pompoen en de spinazie in de aanbieding zijn. Dan zet je een budgetvriendelijke maaltijd op tafel, die ook nog eens vegetarisch is.

Pompoenlasagne met paddenstoelen

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

20

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

50

minuten

Dit recept voor pompoenlasagne met paddenstoelen komt uit de Hallo van Jumbo nr. 9 2022, blz. 24

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1 1 ui

  • 2 teentjes 2 knoflook

  • 200 gram 200 paddenstoelenmix

  • 50 gram 50 roomboter + een beetje vloeibare margarine

  • 400 gram 400 spinazie

  • 1 1 flespompoen

  • 50 gram 50 bloem

  • 500 ml 500 halfvolle melk

  • 1 1 paddenstoelenbouillonblokje

  • 100 gram 100 geraspte belegen kaas

  • peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Ik doe dat met een eiersnijder.
  • Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Doe de paddenstoelen erbij en bak nog 4- 5 minuten op middelhoog vuur mee.
  • Verhit in een wok nog wat vloeibare margarine en roerbak hierin de spinazie in een paar minuten tot deze geslonken is. Doe de spinazie in een zeef en duw met een lepel het vocht eruit.
  • Was de pompoen en snijd de ‘hals’ er af. Schil de hals en snijd deze vervolgens in dunne plakken van ongeveer 2 mm dik.
  • Smelt de 50 gram roomboter en roer daarna de bloem erdoor. Laat 2 min. garen op middelhoog vuur onder voortdurend roeren. Voeg dan beetje bij beetje al roerende de melk toe en daarna het bouillonblokje. Breng al roerende aan de kook. Voeg als de saus gebonden is de paddenstoelen toe en zet het vuur laag.
  • Leg op de bodem van een oven schaal een laagje pompoenplakjes. Schep daar 1/3 van de paddenstoelensaus op. Verdeel er de helft van de spinazie over. Maak nog een laag en leg daar de rest van de pompoen en als laatste de rest van de saus op. Bestrooi met de kaas en bak 30 min. in de oven. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Pompoenlasagne met paddenstoelen
Pinterst pin pompoen lasagne met paddenstoelen vega
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]