Is er iets lekkerder dan salted caramel? Ik weet niet hoe het bij jou is, maar de combinatie van zout met caramel is voor mij echt onweerstaanbaar. Ik zag dat ik nog niks met gezouten caramel op mijn blog had staan, dus bij deze komt daar verandering in. En dan ook nog eens een super lekkere cake die op een bijzondere manier gemaakt wordt: het recept voor salted caramel cake, maar zonder caramel!
Het geheim of de truc voor deze cake zit in een blikje. Als je gecondenseerde melk meebakt en extra zout toevoegt, krijg je dat lekkere zachte caramel-achtige smaakje. Simpeler kan het bijna niet. Het is geen intense caramel smaak, maar toch een prima oplossing op deze manier.
Gecondenseerde melk is een ideaal product voor zoete lekkernijen, zoals deze zachte slowcooker fudge of zelfgemaakt Vienetta ijs. Je vindt de blikjes in de supermarkt over meestal bij de Aziatische producten, maar soms staan ze ook bij de bakproducten. Ideaal om in huis te hebben, dus ik heb er meestal wel één of twee op voorrraad.
Vind je gezouten caramel net zo lekker als ik? Dan raad ik je zeker aan om dit recept voor salted caramel cake eens te proberen. Deze keer heb ik er ook nog een chocolade glazuur overheen gegoten, maar zonder dat is de cake uiteraard ook superlekker.
4 reacties
Even een vraag, maak je eerst caramel van de gecondenseerde melk?
Hai Agaath,
bedankt voor je vraag. Het mooie van dit recept is dus dat je de gecondenseerde melk gewoon bij het botermengsel giet. Je maakt er dus niet eerst salted caramel van, dat gebeurt eigenlijk in combinatie met de andere ingrediënten. Verwacht niet een intense caramelsmaak, maar heerlijk zacht en romig.
Heb de cake gebakken 70 minuten in de oven nog steeds een kleffe bende, en de smaak is ook niet over om naar huis te schrijven, lijkt net of je gecondenseerde melk in een iets vastere vorm zit te eten, ik heb het recept helemaal gedaan zoals beschreven, dus zeker niet voor herhaling vatbaar. Erg jammer,
.
Hai Agaath, wat jammer dat je cake niet gelukt is. Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent. Het is lastig om te achterhalen waar het mis is gegaan, maar als de cake nog klef en niet gaar is, dan had hij misschien nog wat langer in de oven gemoeten of de temperatuur net iets hoger. Ovens kunnen nogal van elkaar verschillen qua temperatuur. Hopelijk heb je een volgende keer meer succes. In elk geval toch een fijne zondag!