De heerlijkste zachte slowcooker fudge

door Esther
slowcooker fudge

Als je net als ik dol bent op chocolade, dan moet je zeker deze slowcooker fudge eens proberen te maken. Dat is zonder te overdrijven echt een fluitje van een cent. In mijn bakkast (jawel, ik heb een kast vol met bakspullen en ingrediënten), kwam ik nog wat melkchocolade tegen die tegen de ten minste houdbaar tot datum begon aan te lopen. 400 gram chocolade in mijn eentje opeten is geen straf, maar misschien toch net een beetje te veel van het goede. 😅

En aangezien mijn nieuwe Crockpot Express Pot een anti-aanbaklaag heeft, was dit natuurlijk een uitgelezen kans om de chocolade te te verwerken tot fudge. Dat vinden ze hier in huis geen straf, want de schaal in de koelkast wordt met de dag leger. Dus ook ideaal “puber-voedsel” als je het mij vraagt!

Ik had al eens eerder fudge met kruidnoten gemaakt, maar geen slowcooker fudge. Nu is ook dat niet zo ontzettend moeilijk, maar inmiddels heb ik wel ervaren dat het maken van deze lekkernij in de slowcooker toch net een stukje makkelijker is.

Ik ben benieuwd of jij ook wel eens fudge maakt en hoe je dat dan doet. Als je een slowcooker hebt en je hebt er nog niet eerder deze zoetigheid in gemaakt, dan zou ik je aanraden om het toch gewoon eens te proberen. Ik ben benieuwd naar je ervaring.

De heerlijkste zachte slowcooker fudge

Porties

30

porties
Voorbereidingstijd

1

minuut
Kooktijd

1

uur 
Totale tijd

1

uur 

1

minuut

Heerlijke zachte fudge die bijna smelt in je mond, maak je makkelijk in de slowcoooker.

Ingrediënten

  • 400 gram chocolade (melk, puur of een combinatie)

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • Klontje roomboter

  • theelepel vanille extract

  • snufje zout

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukjes en doe deze met de andere ingrediënten in slowcooker.
  • Zet de slowcooker op low en verwarm het geheel gedurende 60 minuten. Zorg er wel voor dat je elk 10 minuten even roert.
  • Doe bakpapier in een kleine ovenschaal en giet het chocolade mengsel hierin. Laat dit afkoelen op het aanrecht en zet daarna een nachtje in de koelkast.
  • Haal de fudge uit de ovenschaal en snijd in kleine blokjes. Ik zou zeggen: genieten maar!

Tips

  • Roer vlak voor dat je de fudge stort wat M&m’s door de massa voor extra kleur en crunch.
  • Hak hazelnoten of walnoten fijn en roer dat door de massa.
  • Strooi mini fudge over de chocolademassa in de ovenschaal voordat je het laat opstijven.
  • Giet een scheutje likeur door de massa. Sinaasappellikeur is heerlijk!
  • Doe een paar druppels muntextract door de massa.
  • Strooi een beetje grof zeezout over de massa als deze staat op te stijven.

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Ingrod 2021-02-19 - 20:09

Hij zat gigantisch in de schift, na hard kloppen uit de schrift en snel in de koelkast gedaan wel iedere 8-9 min geroerd. Hij rook wel erg lekker nu afwachten tot morgen en hopen dat hij net zo smaakt als rook
We hebben er cashewnoten door gedaan op het laatst.

Antwoord
Esther 2021-02-20 - 15:25

Dat klinkt in elk geval lekker en fijn dat je hem toch nog uit de schift hebt kunnen halen. Eet smakelijk!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer