Zelf ijs maken doe je het makkelijkste met een ijsmachine. Ik heb er ook eentje, en je kan er heerlijke ijscombinaties mee maken. Maar ook zonder ijsmachine kan je een heerlijk fris en gezond ijsje op tafel toveren, zoals het mango en aardbei ijs wat ik regelmatig maak. Maar in deze blog wil ik het hebben over heerlijk nostalgisch ijs. Je kunt namelijk zelf Viennetta ijs maken!
Ik kan me nog goed herinneren hoe dit ijstaartje begin jaren 80 geïntroduceerd werd en hoe dit bij ons tijdens de feestdagen op tafel stond. Wat een traktatie! En hoe bijzonder dat ze die vorm en die heerlijke chocoladelaagjes zo hebben gekregen. Recent vond ik een filmpje op Youtube dat laat zien hoe ze Viennetta ijs maken in de fabriek. En het blijkt dat er tegenwoordig allemaal verschillende smaken te krijgen zijn! Niet allemaal in de Nederlandse supermarkt helaas.
Je kunt natuurlijk simpelweg naar de supermarkt gaan om deze ijstaart de halen, maar het zelf maken is zoveel leuker. Én makkelijker dan je misschien zou denken. Oké je hebt dan misschien niet die mooie gegolfde laagjes die je aan de zijkant ziet, maar lekker is ie zeker wel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt te krijgen, dus je kunt snel aan de slag.
Als je de smaak te pakken hebt, zou je ook zelf nog allerlei smaakvariaties kunnen maken. Dat heb ik nu niet gedaan, want tsja, nostalgie hè. Voor mij hoort zo’n Viennetta ijs taart gewoon een vanillesmaak te hebben. Maar misschien dat ik binnenkort eens een mokkaversie ga maken.
Ben je dus nog op zoek naar een lekker dessert tijdens de komende feestdagen? Deze ijstaart maak je lekker zelf en kun je ruim van tevoren maken. Dan heb je er tijdens de dag geen omkijken naar. Je haalt hem uit de vriezer. Zet hem op een mooie schaal, eventueel nog wat slagroom er bij en smullen maar!
