Nieuwe smaken, ingrediënten en gerechten uitproberen in de keuken vind ik heerlijk om te doen. Dat pakt de ene keer beter uit dan de andere keer, maar dat hoort er een beetje bij. En smaken verschillen natuurlijk. Zo ben ik nu aan de slag gegaan met Indische kokoskoek. Of die net zo lekker is als dat ie er uit ziet lees je hier.
Sommige nieuwe gerechten zijn even wennen en andere vind je meteen lekker. Smaakontwikkeling begint al vroeg: babies en peuters hebben zo’n 10 keer proeven nodig voordat ze aan een nieuwe smaak gewend zijn. Ook als volwassene heb je tijd nodig om nieuwe smaken te leren kennen en te leren waarderen.
Maar goed , nu even over de Indische kokoskoek. Toen ik dit Indische recept zag op indischegerechten.com, had ik een goed idee van de smaak, ik ben dol op kokos. En de rest van de ingrediënten (suiker en eieren) lieten ook niet veel aan de verbeelding over. Maar dan ketanmeel….wat???… ja, ketanmeel. Ik had er nog nooit van gehoord en moest dus even googelen om er achter te komen dat dit een soort rijstmeel is. Ik kon het niet in de supermarkt vinden, maar gelukkig is het wel makkelijk te verkrijgen bij de toko. Het kon niet meer mis gaan, dit moet wel erg lekker gaan worden.
Nou, om eerlijk te zijn, het was zeker lekker, maar ik moet erg wennen aan de structuur van deze koek. Het binnenste is nogal kleverig en dat schijnt zo te horen. Als je dus zoals ik met kokosmakronen in gedachten deze koek gaat eten, dan word je verrast. De koek was niet mislukt, anderen vonden hem lekker, maar ik kan niet wennen aan deze structuur. Of zou ik het dan ook 10 keer moeten proberen net als babies en kleine kinderen?
2 reacties
Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?
Hallo Nicol,
bedankt voor je reactie. Het is een beetje afhankelijk van hoe groot je de stukken snijdt. Maar minimaal 12 moet je er zeker wel uit kunnen halen.
Groetjes
Esther