Dit recept maakt ik al jarenlang bij ons in huis: Indisch stoofvlees. Ik weet niet eens meer hoe ik aan het recept ben gekomen, maar dit is er zo eentje die je keer op keer weer maakt. Ik weet hem eigenlijk wel uit mijn hoofd.
Het snijden van alle ingrediënten voor deze Indische stoofschotel is eigenlijk het meeste werk, daarna neemt de het fornuis en vooral de oven het van je over. In no-time ruik je de heerlijke geur van knoflook, ui, gember en ketjap. Ik vind het heerlijk!
En precies die laatste twee ingrediënten, gember en ketjap, zorgen voor die kenmerkende Aziatische smaak. Ui en knoflook gebruik ik ik uiteraard ook bij het basis recept voor lekker zacht stoofvlees, maar dan in combinatie met laurier en knoflook. Die combinatie is toch wel kenmerkend voor het stoofvlees uit Nederland.
Indisch stoofvlees maken
Als ik dit Indische stoofvlees maak, maak ik meestal het dubbele van onderstaand recept. Het laat zich namelijk eenvoudig invriezen, en zo heb je dus altijd nog een maaltijd achter de hand als je een keertje geen tijd hebt om te koken.
En nog een tip: dit is ook een geweldig gerecht als je eters krijgt. Je kunt de stoofschotel al van te voren klaar maken en dan hoef je het alleen nog op te warmen, de rijst te koken en de sla te maken. En ik verzeker je: ik ben nog niemand tegengekomen die dit Indische stoofvlees niet lekker vond. De schaal gaat elke keer weer helemaal leeg!


7 reacties
Hoi Esther, dit gerecht ga ik ‘t weekend proberen. Lijkt me heel erg lekker!
Ben benieuwd wat je er van vind! Groet Esther
Het was heerlijk! (Ik heb de rode peper vervangen door rode paprika, ook een goede combi 😉 We hebben er lekker van gesmuld, dank!
dank je wel Esther,het staat op het menu voor vanavond en zal je laten weten hoe we het vonden.
Graag gedaan! Ik ben benieuwd hoe het jullie gesmaakt heeft.
Hier ben ik wel erg benieuwd naar, ik wil het graag in mojn slowcmakrn. Enig idee hoelang het er dan in miet en op welke stnd ? Gr Gerda
Hai Gerda, dit Indisch stoofvlees is inderdaad ontzettend lekker! Dit zou ook prima in de slowcooker kunnen. Ik zou dan kiezen voor 6 uur op LOW of 3,5 uur op HIGH. Succes en eet smakelijk alvast!