Recept voor Indisch stoofvlees

door Esther
Indisch Stoofvlees

Dit recept maakt ik al jarenlang bij ons in huis: Indisch stoofvlees. Ik weet niet eens meer hoe ik aan het recept ben gekomen, maar dit is er zo eentje die je keer op keer weer maakt. Ik weet hem eigenlijk wel uit mijn hoofd.

Het snijden van alle ingrediënten voor deze Indische stoofschotel is eigenlijk het meeste werk, daarna neemt de het fornuis en vooral de oven het van je over. In no-time ruik je de heerlijke geur van knoflook, ui, gember en ketjap. Ik vind het heerlijk!

En precies die laatste twee ingrediënten, gember en ketjap, zorgen voor die kenmerkende Aziatische smaak. Ui en knoflook gebruik ik ik uiteraard ook bij het basis recept voor lekker zacht stoofvlees, maar dan in combinatie met laurier en knoflook. Die combinatie is toch wel kenmerkend voor het stoofvlees uit Nederland.

Indisch stoofvlees maken

Als ik dit Indische stoofvlees maak, maak ik meestal het dubbele van onderstaand recept. Het laat zich namelijk eenvoudig invriezen, en zo heb je dus altijd nog een maaltijd achter de hand als je een keertje geen tijd hebt om te koken.

En nog een tip: dit is ook een geweldig gerecht als je eters krijgt. Je kunt de stoofschotel al van te voren klaar maken en dan hoef je het alleen nog op te warmen, de rijst te koken en de sla te maken. En ik verzeker je: ik ben nog niemand tegengekomen die dit Indische stoofvlees niet lekker vond. De schaal gaat elke keer weer helemaal leeg!

Recept: Indisch stoofvlees

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

1

uur 

30

minuten
Totale tijd

2

uren 

Een heerlijk recept voor Indisch stoofvlees, makkelijk te maken en elke keer weer smullen!

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 700 gram 700 magere hamlappen in dobbelstenen

  • zout en versgemalen peper

  • 4 eetlepels 4 arachideolie

  • 3 3 uien, in grove stukken

  • 4 teentjes 4 teentjes knoflook, gehakt

  • 3 cm 3 verse gemberwortel, geraspt

  • 1 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt

  • 1 blikje 1 tomatenpuree (70 g)

  • 6 eetlepels 6 ketjap manis

  • 8 dl 8 vleesbouillon (van tablet of uit pot)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin.
  • Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.
  • Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
  • Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof nog minimaal 1 uur.
  • Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.
  • Heerlijk met basmati rijst en sla.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Indisch Stoofvlees
Indisch Stoofvlees
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

7 reacties

Hans van Aalderen 2011-08-06 - 09:31

Hoi Esther, dit gerecht ga ik ‘t weekend proberen. Lijkt me heel erg lekker!

Antwoord
Esther 2011-08-07 - 08:31

Ben benieuwd wat je er van vind! Groet Esther

Antwoord
Hans van Aalderen 2011-08-07 - 08:51

Het was heerlijk! (Ik heb de rode peper vervangen door rode paprika, ook een goede combi 😉 We hebben er lekker van gesmuld, dank!

Antwoord
clementia 2017-07-18 - 03:47

dank je wel Esther,het staat op het menu voor vanavond en zal je laten weten hoe we het vonden.

Antwoord
Esther 2017-07-18 - 19:32

Graag gedaan! Ik ben benieuwd hoe het jullie gesmaakt heeft.

Antwoord
gerdadebos 2022-03-12 - 10:49

Hier ben ik wel erg benieuwd naar, ik wil het graag in mojn slowcmakrn. Enig idee hoelang het er dan in miet en op welke stnd ? Gr Gerda

Antwoord
Esther 2022-03-12 - 11:09

Hai Gerda, dit Indisch stoofvlees is inderdaad ontzettend lekker! Dit zou ook prima in de slowcooker kunnen. Ik zou dan kiezen voor 6 uur op LOW of 3,5 uur op HIGH. Succes en eet smakelijk alvast!

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]