Misschien maakte je moeder vroeger wel eens gehaktbrood en had je een stuk gortdroog gehakt op je bord. Dat gaat je met dit recept voor gehaktbrood uit de slowcooker zeker niet gebeuren! En bonus: je kunt hem ook in de oven maken als je geen slowcooker in huis hebt.
Door de keuze voor gemengd gehakt zorg je automatisch al voor wat meer vet en dus smeuïger gehaktbrood. Rundergehakt is erg lekker, maar vaak te droog hiervoor, dat gebruik ik liever voor bijvoorbeeld Slowcooker Moussaka. Daarnaast bedek je het gehakt ook nog eens met bacon. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar helpt ook om het brood heerlijk mals en zacht te houden.
De smaakmakers in dit gerecht zijn wel de Parmezaanse kaas en de zelfgemaakte saus waarmee je het gehaktbrood besmeert. De kaas wordt samen met de kruiden en wat van de saus door het gehakt gekneed: superlekker!
Gehaktbrood kun je makkelijk van te voren al klaarmaken en in de oven opwarmen op het moment dat je het nodig hebt. Enne restjes, ik kan het me niet voorstellen maar toch, restjes zijn heerlijk opgewarmd op een broodje met een beetje ketchup en rucola. Hmmmm, smikkelen en smullen.
Probeer dit lekkere recept voor gehaktbrood uit de slowcooker eens uit en ik verzeker je dat het op je favorietenlijst komt te staan!
