Heel Holland bakt bij Robèrt van Beckhoven

door Esther
Bij Robèrt - Getuigschrift

Zaterdag 29 augustus, was het eindelijk zover: de workshop luxe desserts bij Robèrt van Beckhoven, één van de juryleden van Heel Holland Bakt. Hoe leuk is het dat je zoiets gewoon via Facebook wint? Ik was in ieder geval dolenthousiast. Dus samen met mijn moeder vanuit het hoge noorden naar Oirschot gereden, naar de oude leerfabriek. Daar heeft Robèrt sinds een aantal maanden zijn bedrijf gevestigd, Bij Robért. Een winkel waar je allerlei lekkers kunt kopen, en natuurlijk een immense bakkerij. Als bezoeker kun je alles goed zien, want over de gehele lengte van maar liefst 45 meter zijn ramen geplaatst. Wij werden echter naar boven gebracht, naar de workshop ruimte. We waren de eersten, want “beter te vroeg dan te laat” is altijd mijn motto. Hadden we mooi de gelegenheid om alles eens goed te bekijken.

De ontvangstruimte was ruim en voorzien van lange tafels en een uitgebreide keuken. De workshop ruimte was lekker groot met zo’n 10 werkbanken met alles er op en er aan. Leuk detail is dat de ovens overgenomen zijn van “Heel Holland Bakt”. Als je dus een workshop gaat doen, heb je dus de kans dat je in de oven van winnaar Menno staat te bakken!

Bij Robèrt - Bossche bol

Met een overheerlijke Bossche bol in de hand kwam Robèrt ons begroeten en langzamerhand kwamen er steeds meer cursisten binnendruppelen. Met een groep van zo’n 16 deelnemers begonnen we aan de twee heerlijke luxe desserts: een open appelflap en een desire. Vooral de laatste bezorgde me van te voren nogal wat vraagtekens. Maar uiteindelijk bleek dit een mooi bakje en dekseltje van luchtig boterdeeg, gevuld met amandelspijs room en frambozen.

Bij Robèrt - Desire

Robèrt zorgde voor een uitgebreide en enthousiaste uitleg, waarna we zelf lekker aan de slag gingen. Het was wel lekker doorwerken natuurlijk om alles af te krijgen, maar iedereen was enthousiast bezig en de drie uur vlogen voorbij. En oh, wat wil ik graag nog een keer, maar dan voor de patisserie cursus van 2 dagen. Dat wordt nog even sparen, maar ik ga zeker nog een keer. De “onderdelen” van beide desserts kregen we in bakjes mee naar huis, dus de volgende dag (ik was namelijk pas 10 uur ’s avonds thuis) hebben de heren hier alles met veel smaak opgegeten. Heb ik in ieder geval goed opgelet tijdens de workshop. 😉

Bij Robèrt - Robèrt van Beckhoven

Het mooie aan Robèrt is de passie en liefde die hij heeft voor zijn vak. Dat straalt hij uit en dat geeft hij door aan iedere cursist. Geen vraag is te gek en hij deelt al zijn vakkennis zonder terughoudendheid. Hij geeft zelf ook aan nog elke keer te leren van cursisten, nieuwe ideeën , combinaties en mogelijkheden. Heel inspirerend om dit te zien en mee te maken. Mocht je dus een workshop of cursus op dit gebied willen doen, dan kan ik je Bij Robèrt zeker aanraden.

Bij Robèrt - Getuigschrift
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]