Tiramisu mousse: maak gewoon alleen het lekkerste!

door Esther
Tiramisu mousse

Tiramisu staat bij bij veel mensen in de top 5 van favoriete nagerechten en dat is bij mij niet anders. Hoewel ik geen koffie drink (ik houd er gewoon echt niet van), vind ik tiramisu echt superlekker. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de combinatie van de koffie met een gigantische hoeveelheid suiker! En het allerlekkerste van de tiramisu is misschien wel de romige crème tussen de lange vingers. Dus waarom de hele tiramisu maken, als je ook gewoon de tiramisu mousse kunt maken!

Dit recept voor tiramisu mousse is een beetje aangepast. Normaal gesproken doop je de lange vingers één voor één in de sterke koffie, maar die lange vingers vind je in dit recept niet terug. Om toch die lekkere smaak van de koffie in de mousse terug te laten komen, wordt dit door de mousse gemixt. Je kunt hierbij zelf bepalen hoe sterk je die smaak terug wilt laten komen. Je voegt eenvoudig meer of minder koffie toe. Zo makkelijk is het.

Tussen de laagjes mousse zitten laagjes cacaopoeder voor een heerlijke chocolade smaak. Voor de bovenkant heb ik gekozen voor pure chocolade schaafsels. Dit kun je kopen, maar ook zelf maken van een stukje pure chocolade en een rasp. Je zou zelfs pure chocoladehagel kunnen gebruiken als je dat toevallig in huis hebt.

Een groot voordeel van deze tiramisu mousse is dat kinderen gewoon mee kunnen eten, er zit geen alcohol in. Ideaal voor een etentje met de hele familie. Je kunt het ook nog eens van te voren maken en uit de koelkast halen wanneer je het nodig hebt.

Voor mij is deze tiramisu mousse echt genieten en ik weet zeker dat hij ook op jouw lijstje favoriete desserts komt te staan!

Makkelijke tiramisu mousse

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

20

minutes
Tijd in de koelkast

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

20

minutes

Het lekkerste van de tiramisu in een glaasje! Geniet van deze makkelijke tiramisu mousse.

Ingrediënten

  • 1 ½ theelepel instant koffie

  • 75 ml kokend water

  • 200 ml slagroom

  • 175 gram poedersuiker

  • 225 gram mascarpone

  • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • Pure chocolade schaafsel of een blokje pure chocolade

Bereiding

  • Doe de instant koffie in een schaaltje, giet het hete water er op en roer door tot het opgelost is. Laat dit minimaal 15 minuten afkoelen.
  • Klop de koude slagroom stijf met een mixer. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Meng de poedersuiker en mascarpone met een mixer tot een gladde massa. Voeg het vanille-extract en 1 eetlepel koffie toe en mix goed door. Voeg lepel voor lepel de rest van de koffie toe, terwijl je mixt. Je hoeft niet alles te gebruiken, als je de tiramisu niet te sterk wilt hebben.
  • Schep de slagroom voorzichtig door het koffiemengsel. Ik gebruik een spuitzak met een brede ronde spuitmond om de mousse in de glaasjes te spuiten, maar met een lepel lukt het ook.
  • Spuit een klein beetje op de bodem van een glas. Strooi een laagje cacaopoeder over de mousse. Gebruik hiervoor een theezeefje. Ga door met het in lagen aanbrengen van de tiramisu en de cacaopoeder. Als je bij de bovenste laag bent, rasp je wat van de pure chocolade er over. Zet tot het serveren afgedekt in de koelkast.
Tiramisu mousse
Tiramisu mousse
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer