Appel kaneelvla maken is appeltje eitje

door Esther
appel kaneelvla

Het recept voor vanillevla heb ik al eens gedeeld op dit blog. Het is zo lekker om zelf te maken, echt een verschil met wat je in de supermarkt koopt. En je kunt het ook nog eens aan je eigen smaak aanpassen: wat zoeter of juist niet, meer of minder vanille. Maar goed, er zijn natuurlijk meer vla variaties en één van mijn favoriete smaken is met appel kaneelvla.

Ik had deze week 2 liter slagroom op de kop getikt in de uitverkoop. Dat heeft natuurlijk niet het eeuwige leven, daar moest iets lekkers mee gemaakt worden. Dus met een eidooier over en appels in de koelkast, was het niet zo moeilijk wat het deze keer ging worden: zelf appel kaneelvla maken.

Na een speurtocht op internet heb ik verschillende recepten gecombineerd en zo mijn eigen versie gemaakt. Dat vind ik het leuke van al die recepten, je kunt alles wat je maakt zo aanpassen aan je eigen smaak. Mijn versie van appel kaneelvla viel hier in huis in elk geval goed in de smaak. Ga jij ook genieten van dit lekkere toetje?

Appel kaneelvla maken is appeltje eitje

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk (halfvol kan ook, maar de vla wordt minder romig)

  • 500 ml slagroom

  • 1 eidooier

  • 40 gram maizena

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 100 gram suiker

  • 2 theelepels kaneel

  • 1 appel

Bereiding

  • Schil de appel, haal het klokhuis er uit en snijd in kleine blokjes. Meng dit met de kaneel en de suiker. Bak dit zonder boter in een koekenpan, totdat je een mooi stroperig geheel hebt. Bij mij duurde dit ongeveer 7 minuten.
  • Roer ondertussen de eidooier los en voeg de maizena en de vanillesuiker toe. Roer goed door met 2 eetlepels van de melk. Doe de rest van de melk en de slagroom in een ruime pan en breng dit tegen de kook aan.
  • Wanneer de melk bijna kookt zet je het vuur wat lager en doe je het eimengsel. Roer stevig, je wilt geen roerei in de vla. Roer ondertussen ook de appelstukjes er door. Je zult merken dat de vla steeds wat dikker wordt. Laat de vla nog een minuutje rustig koken en giet hem dan in een schone fles. Dop er op, even omkeren en op het aanrecht laten afkoelen. Daarna bewaren in de koelkast, maar ik verzeker je dat deze fles vla zo leeg is. Eet smakelijk!
appel kaneelvla
appel kaneelvla
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer