Review pureersoep tomaat oregano Lidl

door Esther
review pureersoep Lidl

Als je van verse soep houdt betekent dat niet dat je nooit eens een bakje koopt: een bakje met verse groenten voor pureersoep. Ik was benieuwd naar deze soep van de Lidl, dus ik heb hem meegenomen om er een review over te schrijven.

Hoewel een blik soep uit de supermarkt opentrekken natuurlijk lekker makkelijk is, vind ik persoonlijk verse zelfgemaakte soep toch wel het allerlekkerste. Al was het alleen al vanwege het feit dat je ook zelf de smaak kunt bepalen. Een beetje meer knoflook of wat meer tomaat, wat extra kruiden en je hebt je favoriete soep. Mijn basis recept voor tomatensoep op mijn blog is dan ook zeker niet heilig, liever niet. Maak er van wat je zelf lekker vindt!

Maar goed terug naar de pureersoep. Bij verschillende supermarkten, waaronder de Lidl, vind je deze verpakkingen pureersoep. Ik heb gekozen voor de variant tomaat oregano. De prijs van zo’n bakje met groenten met een zakje bouillonpoeder was toen ik het kocht €2,99. Je kunt hiermee genoeg soep maken voor 2-3 porties volgens de verpakking. Voor 3 personen vond ik het wel wat aan de krappe kant, maar 2 ruime kommen haal je er zeker uit.

Wat krijg je dan voor die €2,99

In deze bak zitten gesneden tomaat, paprika, wortel, knolselderij, rode ui en oregano. Daarnaast vind je ook een zakje met bouillonpoeder. Als je deze groenten los zou kopen ben je goedkoper uit in verhouding en kun je meer soep maken. Daar tegenover staat dat je nu geen groenten hoeft te snijden en sneller klaar bent. Je betaalt dus voor een stukje gemak en tijd.

Hoe maak je de pureersoep?

De soep maak je door wat olijfolie in een pan te verhitten en de groenten te roerbakken. Dan giet je er 400 ml water bij (het bakje is gelijk een maatbeker: handig!) en het zakje bouillonpoeder. Roer alles even door en laat de soep 13 minuten zachtjes koken. Je zet de staafmixer er in en klaar is je soep.

review pureersoep Lidl

Wat vond ik van de pureersoep?

De pureersoep tomaat oregano is lekker, hoewel ik zelf van wat meer kruiden houd. Het is geen tomatensoep, maar ook geen groentesoep. Het geeft wel weer inspiratie om zelf te experimenteren met andere ingrediënten voor mijn eigen soep.

Zou ik de pureersoep nog een keer kopen?

Ik denk niet dat ik nog een keer zo’n bakje pureersoep koop, tenzij het een hele scherpe aanbieding is. Gewoon vanwege het feit dat de groenten die hierin zitten eenvoudig en goedkoper zelf te kopen zijn en dat je dan dus meer soep kunt maken. Ik wil hiermee dus niet zeggen dat de soep slecht is, alleen wel relatief veel geld voor wat je krijgt.

review pureersoep Lidl
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]