Wil je aardappels op tafel zetten, maar dan net even anders dan normaal? Dan is dit aardappelpuree recept precies wat je zoekt! Superlekker, niet moeilijk en toch weer niet je alledaagse portie piepers.
Hoewel Nederland een echt aardappel-land is, eten we ze steeds minder. Ik hoorde in het programma “De smaak van Nederland” op 24Kitchen dat we inmiddels meer pasta dan aardappels op tafel zetten. Hoe zou dat toch komen? Zijn we er op uitgekeken? Vinden we pasta lekkerder of makkelijker? Geen idee, maar ik merk wel, dat ik soms de variatie wat mis.
Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar andere manieren om aardappels klaar te maken. Ik heb al eens Hasselback potatoes gekocht, maar wil ze ook een keertje zelf maken natuurlijk. En ik heb al eerder met jullie een lekker recept voor rösti gedeeld. En nu dus dit aardappelpuree recept met een twist.
Aardappelpuree is eigenlijk heel makkelijk te maken, maar de sleutel is warme melk. Dit zorgt samen met de boter voor een luchtige puree. En natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste aardappels kiest. Kruimige aardappels geven de beste aardappelpuree. Met vastkokende aardappelen krijg je een soort lijm…brrr niet echt lekker.
Door de toevoeging een beetje bacon, lente-uitjes en kaas geef je een gewone aardappelpuree een lekkere twist en zet je weer even wat anders op tafel. Ik heb er nog een beetje bieslook over geknipt. Maak jij ook dit aardappelpuree recept en welke draai geef jij er aan?
