Briljant aardappelpuree recept met bacon en lente-ui

door Esther
Aardappelpuree recept met bacon

Wil je aardappels op tafel zetten, maar dan net even anders dan normaal? Dan is dit aardappelpuree recept precies wat je zoekt! Superlekker, niet moeilijk en toch weer niet je alledaagse portie piepers.

Hoewel Nederland een echt aardappel-land is, eten we ze steeds minder. Ik hoorde in het programma “De smaak van Nederland” op 24Kitchen dat we inmiddels meer pasta dan aardappels op tafel zetten. Hoe zou dat toch komen? Zijn we er op uitgekeken? Vinden we pasta lekkerder of makkelijker? Geen idee, maar ik merk wel, dat ik soms de variatie wat mis.

Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar andere manieren om aardappels klaar te maken. Ik heb al eens Hasselback potatoes gekocht, maar wil ze ook een keertje zelf maken natuurlijk. En ik heb al eerder met jullie een lekker recept voor rösti gedeeld. En nu dus dit aardappelpuree recept met een twist.

Aardappelpuree is eigenlijk heel makkelijk te maken, maar de sleutel is warme melk. Dit zorgt samen met de boter voor een luchtige puree. En natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste aardappels kiest. Kruimige aardappels geven de beste aardappelpuree. Met vastkokende aardappelen krijg je een soort lijm…brrr niet echt lekker.

Door de toevoeging een beetje bacon, lente-uitjes en kaas geef je een gewone aardappelpuree een lekkere twist en zet je weer even wat anders op tafel. Ik heb er nog een beetje bieslook over geknipt. Maak jij ook dit aardappelpuree recept en welke draai geef jij er aan?

Briljant aardappelpuree recept met bacon en lente-ui

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

1

uur 
Totale tijd

1

uur 

5

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels

  • 30 g boter

  • 120 ml warme melk

  • 150 gram bacon

  • 2 lente-uitjes

  • 100 gram geraspte kaas (ik koos voor cheddar)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kook de aardappelen gaar en pureer ze met de boter en hete melk.
  • Snijd de bacon in reepjes en bak dit tot ze licht krokant zijn.
  • Voeg de helft van de bacon, de helft van de lente-uitjes en 75 gram kaas toe aan het aardappelmengsel.
  • Verspreid de puree over een ingevette ovenschaal.
  • Strooi de resterende lente-ui, spek en kaas er over.
  • Bak ongeveer 40 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Aardappelpuree recept met bacon
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]