Zoals ik de afgelopen maanden wel vaker heb gedaan, heb ik ook deze maand weer meegedaan met de foodblogswap. Een heerlijk gerecht van een ander blog maken en daar je eigen draai aan geven. Ik houd er van! Deze keer werd dat een heerlijke pasta met prei.
Het blog van Anna heet Aan tafel bij Anna. Deze mooie website staat bomvol met de lekkerste gerechten, hapjes en baksels. Vooral als je dol bent op vegetarisch eten kun je je hart ophalen. Voor mijn gerecht heb ik gekozen voor de pasta met prei en champignons . Alleen om er mijn eigen recept van te maken heb ik gekozen om dit gerecht wat Italiaanser te maken. Dus de mosterd heb ik vervangen door Italiaanse kruiden en ik heb tomaatjes toegevoegd. Daarnaast heb ik wat hamblokjes toegevoegd. Wil je het vegetarisch houden zoals het oorspronkelijke gerecht, dan laat je die natuurlijk weg. Op deze manier geef je de maaltijd gelijk een hele andere beleving, zonder dat je té veel verandert aan het recept. Je zou er zelfs nog wat zongedroogde tomaatjes in kunnen doen bedacht ik me achteraf.
Dit is zo’n heerlijke makkelijke maaltijd met pasta die je eenvoudig van te voren kunt klaarmaken als je gasten krijgt. Schuif hem in de oven en je hebt er geen omkijken naar. De prei en tomaat in deze pasta zorgt natuurlijk al voor een kleine portie groenten, maar met een lekkere salade erbij heb je ook dat helemaal gecoverd!
Hoewel er denk ik geen Italiaan is die dit gerecht op tafel zet, vonden wij deze pasta met prei en tomaat uit de oven erg lekker. Dit komt vast en zeker vaker op tafel.

