Pasta met prei

door Esther
Pasta met prei

Zoals ik de afgelopen maanden wel vaker heb gedaan, heb ik ook deze maand weer meegedaan met de foodblogswap. Een heerlijk gerecht van een ander blog maken en daar je eigen draai aan geven. Ik houd er van! Deze keer werd dat een heerlijke pasta met prei.

Het blog van Anna heet Aan tafel bij Anna. Deze mooie website staat bomvol met de lekkerste gerechten, hapjes en baksels. Vooral als je dol bent op vegetarisch eten kun je je hart ophalen. Voor mijn gerecht heb ik gekozen voor de pasta met prei en champignons . Alleen om er mijn eigen recept van te maken heb ik gekozen om dit gerecht wat Italiaanser te maken. Dus de mosterd heb ik vervangen door Italiaanse kruiden en ik heb tomaatjes toegevoegd. Daarnaast heb ik wat hamblokjes toegevoegd. Wil je het vegetarisch houden zoals het oorspronkelijke gerecht, dan laat je die natuurlijk weg. Op deze manier geef je de maaltijd gelijk een hele andere beleving, zonder dat je té veel verandert aan het recept. Je zou er zelfs nog wat zongedroogde tomaatjes in kunnen doen bedacht ik me achteraf.

Dit is zo’n heerlijke makkelijke maaltijd met pasta die je eenvoudig van te voren kunt klaarmaken als je gasten krijgt. Schuif hem in de oven en je hebt er geen omkijken naar. De prei en tomaat in deze pasta zorgt natuurlijk al voor een kleine portie groenten, maar met een lekkere salade erbij heb je ook dat helemaal gecoverd!

Hoewel er denk ik geen Italiaan is die dit gerecht op tafel zet, vonden wij deze pasta met prei en tomaat uit de oven erg lekker. Dit komt vast en zeker vaker op tafel.

Pasta met prei

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

55

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 2 2 theelepels olijfolie

  • 300 gram 300 volkoren pasta

  • 2 2 preien

  • 2 2 theelepels Italiaanse kruiden zoals tijm en oregano

  • 125 ml 125 slagroom

  • 100 ml 100 groentebouillon

  • 250 gram 250 kastanje champignons

  • 200 gram 200 hamblokjes

  • 2 2 teentjes knoflook

  • 150 gram 150 kleine tomaatjes, zoals cherry tomaatjes

  • 100 gram 100 geraspte belegen kaas

Bereiding

  • Snijd de prei in halve ringen en snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Zet een pan met water op voor de pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Verwarm ondertussen op middelhoog vuur in een hapjes pan een theelepel olijfolie. Fruit hierin de prei even aan en doe dan de bouillon er bij. Laat de prei zo op laag vuur 15 minuten stoven. Zorg er voor dat je het af en toe even doorroert. Doe daarna de slagroom en de Italiaanse kruiden er bij en roer nogmaals door.
  • Zet, terwijl de prei stooft, een andere koekenpan met één theelepel olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons in ongeveer 5 minuten mooi goudbruin terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de hamblokjes toe en pers er de knoflookteentjes boven. Bak dit nog 2 minuten mee.
  • Voeg daarna het champignonmengsel toe aan de preisaus en roer dit goed door. Zodra de pasta klaar is giet je deze goed af en roer je deze samen met de doorgesneden tomaatjes door de preisaus.
  • Doe alles in een ruime ovenschaal en bestrooi de pasta met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal 25 – 30 minuten in de oven. Gebruik eventueel de laatste minuten de grillstand voor een mooi bruin korstje. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Pasta met prei
Pasta met prei
Pasta met prei
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]