Wie is er niet gek op gehaktballetjes in tomatensaus? Deze keer niet met spaghetti, maar met bonen en aardappelpuree. Verrassend lekker.
Oké, dit gerecht is even anders dan anders. Gehaktballetjes met kaas in een rijke tomatensaus met kidneybeans en daarbovenop aardappelpuree.
In Engeland zie je vaker dit soort recepten voorbij komen, waarbij de verschillende elementen in één pan of schaal worden gedaan en dan in de oven verder wordt afgemaakt. In Nederland doen we dat eigenlijk niet zo vaak, maar als je dit recept een keer geproefd hebt, ben je misschien wel om en maak je het vaker.
De ingrediëntenlijst is misschien wat lang en daardoor denk je misschien dat het erg moeilijk is, maar dat valt echt reuze mee. Je hebt weinig voorbereiding of snijwerk nodig, zet alles klaar en je hoeft dit alleen maar stap voor stap toe te voegen aan het gerecht.
Gehaktballetjes met kaas is sowieso al erg lekker. Die vind je bijvoorbeeld ook terug in dit Italiaanse recept voor spaghetti met verborgen groenten en ballen. Maar in dit recept zit er niet alleen kaas in de gehaktballetjes, maar ook in de saus, de aardappelpuree en natuurlijk bovenop. Dan krijgt het in de oven nog een heerlijk bruin korstje. Erg mager of caloriearm is dit dan niet te noemen, wel een heerlijke maaltijd voor als je wel wat stevigs kunt gebruiken.
In de dit recept zitten nog geen groenten verwerkt (afgezien van de tomatenblokjes), dus ik zou als bijgerecht voor een lekkere frisse salade kiezen of eventueel knapperige sperziebonen. Wanneer ga jij deze gehaktballetjes in tomatensaus maken?

