Makkelijk frambozencake recept

door Esther
frambozencake

Ik ben dol op recepten die makkelijk te maken zijn en toch zo superlekker zijn, dat je je vingers er bij aflikt. Dit frambozencake recept is precies zo’n recept dat je een keer uitgeprobeerd moet hebben. Ik durf te wedden dat het dan niet bij één keertje blijft.

Voor dit recept heb je niet meer dan twee kommen en een mixer nodig, dus de afwas blijft beperkt. Ik heb deze cake gebakken in mijn metalen brownievorm met als afmetingen van de binnenkant 23 x 23 cm. Als jouw vorm net iets groter of kleiner is, is er niks aan de hand, dat gaat prima. Persoonlijk vind ik een metalen vorm het beste bakken, maar je zou het zelfs in een glazen ovenschaal kunnen doen.

Deze cake met frambozen kun je het hele jaar door bakken wanneer je gebruik maakt van diepvriesframbozen. Deze doosjes vind ik ideaal, omdat je het hele jaar door kunt genieten van vers fruit en in dit geval verse frambozen. Uiteraard kun je de taart in de zomer natuurlijk ook maken met een bakje frambozen van de markt. En ben je wat minder dol op frambozen? Verwissel ze dan voor bijvoorbeeld aardbeien of bosvruchten.

De ingrediënten voor dit frambozencake recept zijn heel basic en heb je in de meeste gevallen gewoon in huis. Ideaal om dus snel te bakken als je ‘s middags bezoek verwacht. De cake blijft in de koelkast nog een paar dagen goed, maar dit is zo lekker dat je na één stukje waarschijnlijk nog wel een tweede neemt!

Makkelijk frambozen cake recept

Porties

16

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

35

minuten
Totale tijd

45

minuten

Ingrediënten

  • Cake
  • 300 gram bloem

  • ½ theelepel zout

  • 15 gram bakpoeder

  • rasp van een halve citroen

  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gram suiker

  • 1 ei op kamertemperatuur

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 250 ml volle melk, kamertemperatuur

  • 250 gram frambozen vers of diepvries, ontdooid

  • Glazuur
  • 175 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels volle melk (evt. 1 eetlepel meer indien nodig)

  • 15 gram roomboter

  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de bloem, suiker, citroenrasp en zout even door in een kom goed door. Klop de boter en de suiker in een andere kom tot het licht en luchtig is. Klop het ei en de vanillesuiker erdoor.
  • Voeg nu om en om het bloemmengsel toe en de melk en klop goed na elke toevoeging. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van ongeveer 23×23 cm. Ik heb mijn brownievorm hiervoor gebruikt. Verdeel de frambozen over het beslag.
  • Bak 30-35 minuten tot de cake mooi lichtbruin en gaar is. Laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen.
  • Glazuur
  • Combineer alle glazuuringrediënten; verspreid over cake, laat de frambozen die nog zichtbaar zijn vrij. Eet smakelijk!

Tips

  • Ook heerlijke als dessert te eten. Serveer dan lauwwarm met een bolletje vanille ijs,
frambozencake
frambozencake

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer