Ik ben dol op recepten die makkelijk te maken zijn en toch zo superlekker zijn, dat je je vingers er bij aflikt. Dit frambozencake recept is precies zo’n recept dat je een keer uitgeprobeerd moet hebben. Ik durf te wedden dat het dan niet bij één keertje blijft.
Voor dit recept heb je niet meer dan twee kommen en een mixer nodig, dus de afwas blijft beperkt. Ik heb deze cake gebakken in mijn metalen brownievorm met als afmetingen van de binnenkant 23 x 23 cm. Als jouw vorm net iets groter of kleiner is, is er niks aan de hand, dat gaat prima. Persoonlijk vind ik een metalen vorm het beste bakken, maar je zou het zelfs in een glazen ovenschaal kunnen doen.
Deze cake met frambozen kun je het hele jaar door bakken wanneer je gebruik maakt van diepvriesframbozen. Deze doosjes vind ik ideaal, omdat je het hele jaar door kunt genieten van vers fruit en in dit geval verse frambozen. Uiteraard kun je de taart in de zomer natuurlijk ook maken met een bakje frambozen van de markt. En ben je wat minder dol op frambozen? Verwissel ze dan voor bijvoorbeeld aardbeien of bosvruchten.
De ingrediënten voor dit frambozencake recept zijn heel basic en heb je in de meeste gevallen gewoon in huis. Ideaal om dus snel te bakken als je ‘s middags bezoek verwacht. De cake blijft in de koelkast nog een paar dagen goed, maar dit is zo lekker dat je na één stukje waarschijnlijk nog wel een tweede neemt!

