Het ideale van een ovenschotel is dat je hem al van te voren kunt klaarmaken. De oven doet dan verder al het werk en jij hebt je handen vrij voor wat anders. Dus wat mij betreft kan ik niet genoeg recepten hebben en daar is deze kip spitskool ovenschotel er één van.
Dat ik dol ben op ovenschotels bewijst het allereerste recept dat ooit op dit blog verscheen wel: een rode kool ovenschotel met nasikruiden en kaas. Je verwacht het niet, maar dit is zo ontzettend lekker! Voordat ik mijn blog begon heb ik het recept al verschillende keren gedeeld, maar sinds 2011 kan ik dus gewoon naar Gezin over de Kook verwijzen.
Veel ovenschotels worden met gehakt gemaakt en dat is natuurlijk niet voor niets. Gehakt is veelzijdig en makkelijk te kruiden. Maar in dit recept heb ik gekozen kip en nog specifieker voor kipfdijfilet. Je zou ook voor kipfilet kunnen kiezen, dat is iets magerder, maar vaak ook droger. Persoonlijk houd ik meer van het malse kipdij vlees, dus daar kies ik liever voor.
Spitskool is in Nederland wel makkelijk te krijgen, maar wordt nog niet echt veel gegeten gek genoeg. Misschien pakken we voor het gemak toch liever naar de iets bekendere groenten zoals rode kool en bloemkool? Hoogste tijd dus voor een lekker recept met deze groente.
Deze kip spitskool ovenschotel zit vol smaak en door even een rode paprika er bij te snijden heb je gelijk ook wat extra kleur te pakken. Dat staat altijd wel gezellig op tafel vindt ik. Je zet deze ovenschotel in …. Op tafel. Maar je kunt er ook voor kiezen om hem eerder te maken, in de koelkast te bewaren en dan later in de oven op te warmen. Dat is lekker makkelijk als je een drukke dag voor de boeg hebt.
Wil je dus eens iets anders eten dan een gewone ovenschotel met gehakt? Probeer dan deze met kip en spitskool eens.
