Recept voor spitskool ovenschotel met kip

door Esther
recept spitskool ovenschotel

Het ideale van een ovenschotel is dat je hem al van te voren kunt klaarmaken. De oven doet dan verder al het werk en jij hebt je handen vrij voor wat anders. Dus wat mij betreft kan ik niet genoeg recepten hebben en daar is deze kip spitskool ovenschotel er één van.

Dat ik dol ben op ovenschotels bewijst het allereerste recept dat ooit op dit blog verscheen wel: een rode kool ovenschotel met nasikruiden en kaas. Je verwacht het niet, maar dit is zo ontzettend lekker! Voordat ik mijn blog begon heb ik het recept al verschillende keren gedeeld, maar sinds 2011 kan ik dus gewoon naar Gezin over de Kook verwijzen.

Veel ovenschotels worden met gehakt gemaakt en dat is natuurlijk niet voor niets. Gehakt is veelzijdig en makkelijk te kruiden. Maar in dit recept heb ik gekozen kip en nog specifieker voor kipfdijfilet. Je zou ook voor kipfilet kunnen kiezen, dat is iets magerder, maar vaak ook droger. Persoonlijk houd ik meer van het malse kipdij vlees, dus daar kies ik liever voor.

Spitskool is in Nederland wel makkelijk te krijgen, maar wordt nog niet echt veel gegeten gek genoeg. Misschien pakken we voor het gemak toch liever naar de iets bekendere groenten zoals rode kool en bloemkool? Hoogste tijd dus voor een lekker recept met deze groente.

Deze kip spitskool ovenschotel zit vol smaak en door even een rode paprika er bij te snijden heb je gelijk ook wat extra kleur te pakken. Dat staat altijd wel gezellig op tafel vindt ik. Je zet deze ovenschotel in …. Op tafel. Maar je kunt er ook voor kiezen om hem eerder te maken, in de koelkast te bewaren en dan later in de oven op te warmen. Dat is lekker makkelijk als je een drukke dag voor de boeg hebt.

Wil je dus eens iets anders eten dan een gewone ovenschotel met gehakt? Probeer dan deze met kip en spitskool eens.

Recept voor spitskool ovenschotel met kip

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

0

minuten

Ingrediënten

  • 1 1 spitskool

  • 1 1 ui

  • 1 1 rode paprika

  • 350 gram 350 kipdijfilet

  • 1 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 1 kipbouillonblokje

  • 1 1 theelepel sambal

  • 3 3 zakjes aardappelpuree

  • 50 gram 50 geraspte belegen kaas

  • 2 2 eetlepels paneermeel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de spitskool in reepjes en was deze in een vergiet. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Snijd als laatste de kipdijfilet in blokjes.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjes pan en bak hierin de ui op middelhoog vuur glazig. Zet het vuur hoger en voeg de kipdijfilet toe. Bak deze mee tot de blokjes gaar zijn. Voeg dan de paprika en de spitskool toe en bak dit nog 3-4 minuten mee. Verkruimel een bouillonblokje er boven en voeg de kerrie en sambal toe. Roer door en zet het vuur laag.
  • Maak ondertussen de aardappelpuree klaar volgens de beschrijving. Verdeel de kip met spitskool over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de aardappelpuree boven op en bestrooi dit met de geraspte kaas en het paneermeel.
  • Zet de ovenschotel nog 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pittige kip met spitskool ovenschotel
Pinterest spitskool ovenschotel
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]