Sinaasappel framboos muffins maken voor kerst

door Esther
sinaasappel framboos muffins

De Action is zo’n winkel waarbij je eigenlijk nooit zonder iets te kopen de deur uit gaat. Hoe doen ze dat toch? Je komt voor schoonmaakdoekjes en je gaat met een tas vol andere leuke spullen de deur uit. Aan de andere kant: het brengt je ook weer op ideeën. Ik kwam deze superleuke papieren vormpjes tegen. Supermooi! Hiermee kan ik heerlijke muffins maken voor Kerstmis.

Waar cupcakes, de naam zegt het al, echte cakejes zijn, zijn muffins toch wat luchtiger. Dat geldt ook voor deze sinaasappel framboos muffins die ik heb gemaakt. Ik wilde graag een luchtige muffin met een frisse smaak die ideaal is om te eten tijdens een brunch. Dat is gelukt door de combinatie van de geraspte sinaasappelschil en de friszure frambozen. Ik heb hier gekozen voor diepvries frambozen die je gewoon bevroren door het beslag kan spatelen. Als je dit recept in de zomer maakt, kun je natuurkijk ook voor verse frambozen kiezen.

Overigens leent dit recept zich ook erg goed om mee te variëren. Voeg eens wat kaneel toe bijvoorbeeld of vervang de frambozen door cranberries. Als je gedroogde cranberries gebruikt zou ik iets meer melk toevoegen, zo’n 25 ml. Ook nootjes kun je verwerken in dit muffin recept. En een voordeel boven het maken van cupcakes: je hebt geen mixer nodig! Alleen twee kommen en een spatel. Het beslag hoeft zelfs niet helemaal glad geroerd te worden, daar worden muffins alleen maar taai van.

Wil je muffins maken voor tijdens de brunch? Je kunt ze prima van te voren maken, want ze zijn goed houdbaar in een afgesloten bewaardoos. Je zou ze zelfs kunnen invriezen en dan rustig een avond van te voren laten ontdooien in de koelkast. Zelf vind ik ze het lekkerste als ze vers gebakken uit de oven komen. Nog een beetje lauwwarm…jummie!

Ik zou dus zeggen: op naar de Action om deze leuke kerst vormpjes te scoren en je zet in een handomdraai de lekkerste muffins op tafel.

De lekkerste kerst muffins maken

Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

35

minuten

Maak deze heerlijke sinaasappel – framboos muffins in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl baking soda

  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • snufje zout

  • rasp van 1 sinaasappel

  • 2 eieren

  • 200 ml melk

  • 120 ml zonnebloemolie

  • 200 gram diepvries frambozen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet 12 papieren muffinvormpjes in een metalen cupcake- / muffinvorm.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom een roer dit goed door.
  • Doe alle natte ingrediënten in een andere kom en meng dit met een garde.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel dit door elkaar tot één geheel. Dit hoeft niet helemaal glad te zijn.
  • Doe nu de bevroren frambozen er bij en spatel deze door het beslag.
  • Lepel het beslag in de muffin vormpjes en zorg dat het beslag niet hoger komt dan 1 cm onder de rand.
  • Bak de muffins 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als een satéprikker er schoon uit komt.
  • Laat de muffins eerst nog 20 minuten in de oven afkoelen met de deur op een kier en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
sinaasappel framboos muffins
sinaasappel framboos muffins

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer