De Action is zo’n winkel waarbij je eigenlijk nooit zonder iets te kopen de deur uit gaat. Hoe doen ze dat toch? Je komt voor schoonmaakdoekjes en je gaat met een tas vol andere leuke spullen de deur uit. Aan de andere kant: het brengt je ook weer op ideeën. Ik kwam deze superleuke papieren vormpjes tegen. Supermooi! Hiermee kan ik heerlijke muffins maken voor Kerstmis.
Waar cupcakes, de naam zegt het al, echte cakejes zijn, zijn muffins toch wat luchtiger. Dat geldt ook voor deze sinaasappel framboos muffins die ik heb gemaakt. Ik wilde graag een luchtige muffin met een frisse smaak die ideaal is om te eten tijdens een brunch. Dat is gelukt door de combinatie van de geraspte sinaasappelschil en de friszure frambozen. Ik heb hier gekozen voor diepvries frambozen die je gewoon bevroren door het beslag kan spatelen. Als je dit recept in de zomer maakt, kun je natuurkijk ook voor verse frambozen kiezen.
Overigens leent dit recept zich ook erg goed om mee te variëren. Voeg eens wat kaneel toe bijvoorbeeld of vervang de frambozen door cranberries. Als je gedroogde cranberries gebruikt zou ik iets meer melk toevoegen, zo’n 25 ml. Ook nootjes kun je verwerken in dit muffin recept. En een voordeel boven het maken van cupcakes: je hebt geen mixer nodig! Alleen twee kommen en een spatel. Het beslag hoeft zelfs niet helemaal glad geroerd te worden, daar worden muffins alleen maar taai van.
Wil je muffins maken voor tijdens de brunch? Je kunt ze prima van te voren maken, want ze zijn goed houdbaar in een afgesloten bewaardoos. Je zou ze zelfs kunnen invriezen en dan rustig een avond van te voren laten ontdooien in de koelkast. Zelf vind ik ze het lekkerste als ze vers gebakken uit de oven komen. Nog een beetje lauwwarm…jummie!
Ik zou dus zeggen: op naar de Action om deze leuke kerst vormpjes te scoren en je zet in een handomdraai de lekkerste muffins op tafel.

