Recept: maak je eigen cupcakes, zonder mix!

door Esther
cupcake recept met ingrediënten uit je voorraadkast

Het is meestal erg gezellig om met je kinderen in de keuken te staan en een lekker recept klaar te maken. Je hoeft natuurlijk niet per sé een maaltijd te zijn, ook gebakjes zoals cupcakes zijn leuk en lekker om te maken. Een heerlijke traktatie voor op school en je zoon of dochter is dubbel zo trots als hij of zij op zelfgemaakte cupcakes kan trakteren.

Uiteraard kun je een prima mix voor cupcakes in de supermarkt of online kopen. Maar ik bedacht me dat het vast ook niet moeilijk moest zijn om dit zelf te maken. Dus aan de slag met zelfrijzend bakmeel, suiker en andere ingrediënten en zie hier, speciaal voor jou, mijn recept voor overheerlijke cupcakes!

ingredienten cupcake

Ingrediënten voor 24 cupcakes:

  • 250 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetl melk op kamertemperatuur
  • 4 eieren, maat m op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
Verwarm je oven voor op 180 graden. Mix op middelhoge stand beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker door de roomboter totdat er een luchtige zachtgele massa ontstaat. Voeg nu één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige geheel is opgenomen. Doe nu beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel in de kom en mix tussendoor goed. Als laatste doe je de melk bij het beslag en mix je nog 1 minuut op middelhoge stand. Als je het lekker vindt kun je ok nog wat citroenrasp er door mixen voor een frisse smaak.
cupcake beslag in blik
Je beslag is nu klaar om in de vormpjes gedaan te worden. Zorg er voor dat je de cupcake vormpjes in je bakblik hebt gezet. Het vullen werkt voor mij het makkelijkst met twee lepels, maar er zijn ook mensen die een spuitzak gebruiken. Zorg er voor dat het vormpje voor 2/3 vol zit met beslag, zo zorg je er voor dat de cupcakes niet te hoog worden.
Zet de vorm met cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze 20 tot 25 minuten. Dit verschilt altijd per oven, dus controleer na 20 minuten of ze klaar zijn. Dit doe je door een houten prikker in een cupcake te steken. Deze moet er droog uit komen, dan zijn de cakejes klaar. Blijft er nog beslag aan zitten, dan bak je de cupcakes nog 5 minuten langer en controleer je ze opnieuw.
Laat de cupcakes op een rooster helemaal afkoelen voordat je ze gaat versieren.
 cupcakes in bakblik

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]