Review vers koekjesdeeg van de Jumbo

door Esther
Haverkoek met cranberry deeg van de Jumbo

Bakken en koken vind ik heerlijk om te doen, dat zal geen verrassing zijn. En natuurlijk koop ik ook gewoon een pak koekjes in de winkel. Want koekjes bakken vind ik toch meestal wel een ding. Hartstikke leuk, maar het is ook wel weer een gedoe met dat deeg en uitrollen en uitsteken. Wat kom ik laatst bij de Jumbo tegen? Vers koekjesdeeg!

Ik wist uiteraard wel dat er bladerdeeg en filodeeg te krijgen was, maar koekjesdeeg was ik nog niet eerder tegengekomen. Dat moest dus even een keertje uitgeprobeerd worden. Gelijk een mooi moment om er een review over te schrijven. Ik koos voor de variant Haverkoek met cranberry. De verpakking vind je in het koelschap en heeft een inhoud voor ongeveer 11 koeken. Als je ze wat kleiner of groter maakt, kan het aantal natuurlijk wat verschillen.

De instructie op de achterkant is heel duidelijk, daar kan je niet mee mis gaan. En een voordeel van dit koekjesdeeg: je hebt geen deegroller nodig! Ik zou je aanraden om net als op de verpakking staat, je deegballetjes te wegen. Zo heb je altijd dezelfde grootte koekjes en zijn de koekjes in de oven straks ook op hetzelfde moment klaar.

Goed, aan de slag dus. Het deeg is stevig als het uit de koelkast komt, maar werkt makkelijk. Ik haalde elke keer wat deeg uit de pot, woog het af en rolde er een balletje van. Dit drukte ik ietsjes plat op de met bakpapier beklede bakplaat. Ik had de oven volgens de instructie voorverwarmd tot 180 graden en heb de koekjes er na 16 minuten uit gehaald. Op de pot staat dat je voor chewy koekjes 13 minuten moet aanhouden, voor knapperige koekjes 18 minuten. Met 16 minuten waren ze bij mij knapperig aan de buitenkant en chewy aan de binnenkant. Heerlijk! De haverkoek met cranberry eet lekker weg en zijn goed te bewaren in een afgesloten pot. Hoewel… bij ons waren ze binnen twee dagen op!

De pot met deeg kost €3,49, dat is best prijzig voor 11 koekjes die je ook nog zelf moet bakken. Je hebt dan wel luxe koeken die je misschien normaal bij de bakker zou kopen. Denk overigens niet dat dit “gezonde” koeken zijn door de term haverkoek. Deze koeken bestaan, zoals de meeste koekjes, voornamelijk uit suiker en vet.

Conclusie

Wat vond ik van deze pot vers koekjesdeeg van de Jumbo? Ik vind het aan de prijzige kant, maar de kwaliteit is prima. De instructies op de verpakking zijn heel duidelijk en het deeg is makkelijk te verwerken. Wil je dus verse koeken en wil je een beetje zelf doen? Dan kan zo’n pot met deeg zeker een uitkomst zijn. In deze serie zijn ook de smaken American Cookie, Zandkoekjes en Triple Chocolate Cookie te krijgen, er is dus voldoende om mee af te wisselen.

Pot vers koekjesdeeg
Haverkoek op bakplaat
Haverkoek gebakken
Haverkoek met cranberry
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]