Waarom een Kitchenaid keukenmachine kopen?

door Esther
Kitchenaid Artisan

Als je af en toe een keertje bakt, heb je waarschijnlijk genoeg aan een handmixer. Voor het echte werk is een staande mixer echt een must. Ik heb een Kitchenaid keukenmachine op mijn aanrecht staan. Maar waarom zou je een Kitchenaid keukenmachine kopen?

Er zijn verschillende goede keukenmachines te koop, waarvan Kitchenaid, Bosch en Kenwood misschien wel de bekendste en degelijkste merken zijn. Als je overweegt een keukenmachine aan te schaffen doe je dat om er lang plezier van te hebben. Het is misschien verleidelijk om een goedkoper merk te kiezen. Dit is echter één van de weinige momenten dat goedkoop toch duurkoop blijkt te zijn.

Kwaliteit Kitchenaid keukenmachine

Goedkopere merken keukenmachines zijn gemaakt van minder sterke materialen, vaak ook plastic. Ook de motor is minder sterk. Het resultaat is enerzijds dat zo’n machine het zwaardere werk niet aan kan, dus een deeg is hiermee vaak niet goed te kneden. Daarnaast zal de levensduur van deze keukenmachine korter zijn dan je wilt.

In mijn geval heb ik gekozen voor de Kitchenaid Artisan. Deze keukenmachine is niet alleen mooi, maar het is ook een betrouwbaar werkpaard. Hij is super degelijk en natuurlijk kon ik niet anders dan verliefd worden op het design. Het belangrijkste vind ik dat ik er alles in kan maken, van koekjesdeeg tot beslag en van slagroom tot brooddeeg.

Kitchenaid is ouderwetse kwaliteit

Het merk Kitchenaid maakt al sinds 1914 keukenmachines en in veel keukens staan al apparaten van tientallen jaren oud. Het meest bekende model, de Artisan, werd in 1962 op de markt gebracht en is tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar. Het binnenwerk is in al die jaren niet wezenlijk veranderd. Er worden degelijke materialen gebruikt, die in al die jaren hun kwaliteit bewezen hebben. Andere merken zoals Kenwood maken gebruik van kunststof of plastic. En hoewel dat niet per sé slecht hoeft te zijn, heeft dit toch de neiging om minder lang mee te gaan. Toen ik online een filmpje tegen kwam waarin de motor van een Kitchenaid werd opengeschroefd en vergeleken met de binnenkant van een Kenwood, was ik om. Niet alleen een krachtige motor, maar ook vooral degelijke materialen.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]