Paaseitjes cookiebar: supermakkelijk én superlekker!

door Esther
Paaseitjes cookiebar

Met Pasen in aantocht mocht iets lekkers met dit thema natuurlijk niet ontbreken. Op mijn blog staan al geweldige emoji eieren en een marshmallow paashaas, maar wat dacht je van deze paaseitjes cookiebar?

Deze lekkere koek kun je maken van paaseitjes die je overhebt…. alhoewel, wie heeft er ooit paaseitjes over? Ik niet in elk geval. Oké, dan maak je hem dus met de paaseitjes die jij het allerlekkerste vindt. Ik heb gekozen voor een mix van verschillende eitjes, zodat je nooit weet welke smaak je aantreft in je volgende hap.

Dit recept is super makkelijk te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al wel in je keukenkastje hebt staan. En anders is alles in de dichtstbijzijnde supermarkt te vinden. Zelfs baking soda is tegenwoordig bijna overal gewoon te koop. Dit recept kan eigenlijk niet mislukken en is ook superleuk om samen met je kinderen te maken. Laat ze de eitjes uit het folie halen en daarna in het deeg drukken. En ik heb gekozen om lekker geometrisch de chocolade eitjes keurig te verdelen, maar je zou er zelfs een leuke vorm van kunnen maken en meer eitjes kunnen verwerken. In mijn geval waren niet alle eitjes meer te zien omdat het deeg natuurlijk wat om hoog komt.

Verras jezelf en je gezin komende paasdagen met deze makkelijke paaseitjes cookiebar.

Paaseitjes cookiebar

Porties

16

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

35

minuten

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker

  • 50 gram kristalsuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 ei

  • 200 gram bloem

  • 1 theelepel baking soda

  • 16 chocolade paaseitjes naar keuze

  • Optioneel: handje chocolate chunks

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een vierkante brownievorm in en bekleed met bakpapier. Laat de randen overhangen.
  • Roer de boter met de basterdsuiker en kristalsuiker met een mixer totdat het mooi luchtig is. Voeg het ei en het vanille-extract toe en roer tot één geheel.
  • Zeef de bloem en de baking soda boven het botermengsel en roer tot een soepel deeg. Het laatste deel kneed je nog even kort met de hand.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de brownievorm. Leg de chocoladepaaseitjes op het deeg en druk ze er een beetje in. Strooi de chocolatechunks er over en bak de koek in ongeveer 20 minuten mooi bruin.
  • Laat 30 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster. Snijd in 16 stukken en genieten maar!
Paaseitjes cookiebar
Paaseitjes cookiebar

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer