Appelflappen, wie kent ze niet? Heerlijke driehoekjes van bladerdeeg met een krokant suikerlaagje en een smeuïge vulling van appel en kaneel. Je ziet appelflappen bijna in elke supermarkt en bij de bakker zijn ze meestal ook gewoon te koop. Maar nog veel leuker is het om deze lekkernij zelf te maken!
In deze tijd van het jaar, wanneer er volop appels te koop zijn, probeer ik altijd weer lekkere dingen te maken. Zo is het slowcooker appeltaart dessert hier ook nog steeds favoriet, zeker in de herfst. Maar wil je even snel iets simpels, dan is de appelflap een ideaal gebakje om samen met je kind te maken. Als je kids wat ouder zijn is dit zelfs een gerecht dat ze zelf kunnen maken. Want moeilijk is het absoluut niet, zeker niet als je gewoon bladerdeeg uit de vriezer gebruikt.
Wanneer je suiker vervangt door bijvoorbeeld Stevia, dan is het zelfs bijna gezond te noemen! Oké, de bladerdeeg bevat wat vet, maar ik kan me slechtere tussendoortjes voorstellen. Als je echt creatief wilt zijn dan kun je de vulling nog verder aanvullen met bijvoorbeeld cranberries, gedroogde abrikozen of hazelnoot. De combinaties zijn eindeloos, dus gebruik je fantasie, of laat je zoon of dochter iets lekkers bedenken en ga aan de bak!