Broccoli en rijst in roomsaus uit de slowcooker

door Esther
slowcooker broccoli rijst ingrediënten

Heb je ook wel eens van die momenten dat je gewoon zin hebt in comfortfood? Eten dat je een heerlijk voldaan gevoel geeft, waar je zo nog een bordje van wegsmikkelt. Dat heb ik dus ook en daar heb ik een aantal beproefde recepten voor: Indisch stoofvlees bijvoorbeeld of als nagerecht de Italiaanse broodpudding. Beide zijn gerechten waarvan je de restjes in de vriezer bewaart om op dit soort momenten nog even in de magnetron warm te maken. Dat lukt ook met het volgende recept voor broccoli en rijst in roomsaus uit de slowcooker.

Vandaag had ik dus zin om zo’n heerlijk comfortfood gerecht te maken en keek wat ik nog in huis had. Broccoli en rijst …. hmmm …. dat biedt nog niet veel perspectief. Best lekker hoor, maar nog wel een beetje kaal. Maar met wat smeltkaas wordt het al beter. En na wat speuren op internet en ideetjes opdoen, kwam dit slowcooker gerecht tot stand: broccoli en rijst met een romige saus. Dus naast comfort food ook nog eens super makkelijk te maken, want de slowcooker doet immers al het werk. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen en anders houd je dus een restje over om in te vriezen voor een later moment!

Zo zie je dat je met wat restjes en een beetje fantasie de lekkerste gerechten kunt maken. En internet is dan natuurlijk ook een grote hulp 😉

Slowcooker broccoli en rijst schotel

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Ingrediënten

  • 200 gram snelkook rijst of basmati rijst

  • 1 verpakking diepvries broccoli 450 gram

  • 1 kleine ui

  • 250 gram smeltkaas (ik gebruikte een mix van cheddar en mozzarella)

  • 175 gram kastanjechampignons

  • 300 ml romige champignonsoep

  • 300 ml kippenbouillon

  • 200 ml melk

  • 1 theelepel zwarte peper

Bereiding

  • Snipper de ui. Doe daarna alle ingrediënten in de slowcooker en roer dit goed door. slowcooker broccoli rijst geroerd
  • Doe de deksel op de slowcooker en kook dit gerecht 4 uur op de lage stand of 2 uur op de hoge stand.
  • Controleer een half uur voor de eindtijd of de dikte goed is. Indien het nog te dun is kun je wat macaroni toevoegen om de schotel te binden.slowcooker broccoli rijst

Tips

  • Doe na de eindtijd de schotel in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas over. Zet dit nog even onder de grill voor een knapperig korstje.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer