Heb je ook wel eens van die momenten dat je gewoon zin hebt in comfortfood? Eten dat je een heerlijk voldaan gevoel geeft, waar je zo nog een bordje van wegsmikkelt. Dat heb ik dus ook en daar heb ik een aantal beproefde recepten voor: Indisch stoofvlees bijvoorbeeld of als nagerecht de Italiaanse broodpudding. Beide zijn gerechten waarvan je de restjes in de vriezer bewaart om op dit soort momenten nog even in de magnetron warm te maken. Dat lukt ook met het volgende recept voor broccoli en rijst in roomsaus uit de slowcooker.
Vandaag had ik dus zin om zo’n heerlijk comfortfood gerecht te maken en keek wat ik nog in huis had. Broccoli en rijst …. hmmm …. dat biedt nog niet veel perspectief. Best lekker hoor, maar nog wel een beetje kaal. Maar met wat smeltkaas wordt het al beter. En na wat speuren op internet en ideetjes opdoen, kwam dit slowcooker gerecht tot stand: broccoli en rijst met een romige saus. Dus naast comfort food ook nog eens super makkelijk te maken, want de slowcooker doet immers al het werk. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen en anders houd je dus een restje over om in te vriezen voor een later moment!
Zo zie je dat je met wat restjes en een beetje fantasie de lekkerste gerechten kunt maken. En internet is dan natuurlijk ook een grote hulp 😉