Rode kool ovenschotel speciaal!

door Esther
Rode kool ovenschotel

In 2011 begon ik dit blog met onderstaand recept voor rode kool ovenschotel Speciaal. Het leek me leuk om alle recepten die hier binnen mijn gezin in de smaak vallen met jullie te delen en daarmee ook allerlei andere tips en trucs. Ik denk namelijk dat er rond etenstijd het meeste gebeurt in een gezin. Zeker rond het avondeten als papa en/of mama thuis komen uit het werk, al dan niet met zoon of dochter van de opvang of BSO, en dan moet er nog eten gekookt worden. Hoewel niet iedereen daar elke dag zin in heeft, is dit wel het moment aan tafel dat de verhalen los komen. Even kletsen over wat er gebeurd is, kleine en grote problemen bespreken en ondertussen een lekker eten. Eten heeft dus niet alleen een voedende functie, maar zeker ook een sociale functie. Even aandacht voor elkaar, omdat er ‘s avonds door de één gesport wordt en de ander moet huiswerk maken.

Eten verbindt en eten is leuk, lekker, gezellig, mooi, ontspannend, creatief…. en zo kan ik nog wel even door gaan. Je merkt al dat ik alles wat met eten en voeding te maken heeft gewoon ontzettend interessant vindt. Zo terugkijkend op 5 jaar Gezin over de Kook komt dat denk ik wel naar voren. Hoe leuk is het om na die zes jaar het favoriete recept weer eens naar voren te halen?

Ik maak dit recept nog regelmatig en iedereen die mee eet reageert eerst verbaasd (nasikruiden, rode kool en aardappelpuree met kaas??). Vervolgens zijn ze net zo enthousiast als wij. Een uitermate geschikt recept voor het najaar en de winter, maar ik moet eerlijk bekennen dat wij het ook in de zomer prima te eten vinden.

Probeer dit recept voor rode kool ovenschotel eens uit en laat me weten wat je er van vindt!

Zo begon ik in 2011 mijn blog:

Een betere manier om dit blog te starten dan met ons favoriete recept weet ik niet. Ik kwam dit recept een aantal jaar geleden tegen in een tijdschrift en het leek me erg lekker. De combinatie van nasikruiden, rode kool en kaas maakt het bijzonder. Mijn kinderen smullen hiervan en vragen of ze nog meer mogen. Ik maak het ook regelmatig klaar als we gasten te eten krijgen want: makkelijk, snel en lekker. Als ze dan horen wat er in zit, kunnen ze hun oren niet geloven. Dus probeer het uit en ik beloof je: dit zal niet de laatste keer zijn dat je dit recept maakt!

Ons favoriete recept: Rode koolschotel speciaal!

5 van 1 stem
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

35

minuten

Dit allereerste recept op mijn blog is nog steeds een favoriet: deze ovenschotel maak je supersimpel!

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

 • 350 gr. rundergehakt

 • zakje nasikruiden (Conimex)(alleen kruiden, dus niet met gedroogde groenten er in)

 • 3 zakjes aardappelpuree (eventueel met kaas, anders wat extra geraspte kaas er door roeren)

 • grote pot rode kool met appel

 • beetje geraspte kaas

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 °C.
 • Bak het gehakt rul en roer op het laatst de nasikruiden naar smaak erdoor.
 • Bereid de 3 zakjes aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pak.
 • Verdeel in een ovenschaal het gehakt, daar bovenop de rode kool en eindig met de aardappelpuree.
 • Bestrooi met een beetje geraspte kaas.
 • Verwarm het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven.

Tips

 • Maak deze schotel vegetarisch door het gehakt te vervangen door vega rulstukjes. Voeg dan een klein beetje water toe als je de nasikruiden door het vegavlees schept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Rode kool ovenschotel
Pinterst pin rode kool ovenschotel
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

5 reacties

Gina 2011-06-24 - 11:34

Klinkt erg lekker! Ik ga dit ook eens uitproberen! Bedankt maar weer voor het recept!

Antwoord
Stefan 2011-06-24 - 23:58

Leuk. Ga ik binnenkort proberen! Maar hoe ben je ooit op de combi van nasi kruiden en rode kool gekomen??

Antwoord
Esther 2011-06-25 - 08:10

Het was niet mijn idee, maar het stond in het recept. Wilde de bijzondere combi van nasikruiden, rode kool en kaasaardappelpuree proberen en het was superlekker. Dus zeker aanrader en laat me weten wat je er van vindt.

Antwoord
Jan de Vries 2011-06-25 - 17:47

Heerlijk ga ik gauw proberen. Ik gebruik zelf nassikruiden bij Chinese Kool en dat door de puree. Ook lekker spekjes erbij en een lekkere worst!
Leuke blog ga ik zeker volgen succes!

Antwoord
Sandra 2011-07-20 - 11:59

Superleuke blog! Ik zie dit recept wel zitten (in mijn buikje). Hmmm klinkt superlekker. Ga ik meteen maken deze week en ik ga je zeker volgen om meer lekkere receptjes, tips en trucs van je te leren.

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]