Makkelijk Coleslaw recept voor bij Pulled Pork

door Esther
Coleslaw

Coleslaw of witte koolsalade is zo’n makkelijk gerecht dat voor verschillende gelegenheden te maken is. Ik denk dat ieder gezin in de Verenigde Staten wel een eigen recept heeft, want elke smaak is anders. Ook KFC heeft een eigen soort coleslaw en dat “geheime” recept is ook online te vinden, mocht je dat willen maken.

Dit is mijn eigen variatie op de witte koolsalade. Heerlijk fris-zuur en je kunt er een paar dagen lang van genieten. Ik eet hem graag bij de Pulled Pork, maar je kunt hem ook lekker zo op een broodje doen, mixen door de ijsbergsla of op een wrap met gekruid vlees. Maak dit makkelijke recept voor coleslaw en geef er je eigen draai aan!

Overigens hoef je coleslaw niet alleen te maken met witte kool. Je kunt ook kiezen voor spitskool als je dat toevallig in huis hebt. De smaak verschilt dan iets, maar dat is misschien juist wel lekker voor de variatie. En natuurlijk is een mix van deze twee koolsoorten ook altijd een idee.

In de dressing van deze witte koolsalade wordt ook suiker verwerkt. Wil je dit niet, dan kun je het weglaten of vervangen door vloeibare zoetstof. Zo heb je wel een klein beetje zoetigheid dat bij deze dressing hoort, maar niet de calorieën van de suiker.

Makkelijk coleslaw recept voor bij de Pulled Pork

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd
Kooktijd

5

minuten
Total time

1

uur 

10

minuten

Ingrediënten

  • 200 gr witte kool (fijngesneden)

  • 75 gr wortel (julienne gesneden)

  • Peterselie naar smaak

  • Dressing
  • 1 eetlepel azijn

  • Sap van ½ citroen

  • 2 eetlepels suiker

  • 125 ml zure room

  • 1 eetlepel mayonaise

  • Beetje kerriepoeder

  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kom. Proef even en voeg eventueel nog wat extra peper of zout toe.
  • Voeg de fijngesneden witte kool, de wortel en peterselie toe en meng alles door elkaar.
  • Dek af en laat de salade nog minimaal 2 uur in de koelkast op smaak komen.

Tips

  • Deze coleslaw kun je zo’n dag of vier in de koelkast bewaren. Daarna gaat de kwaliteit snel achteruit.
  • Geen witte kool? Gebruik dan spitskool.
  • Een beetje variatie? Voeg een geraspte appel en wat rozijnen toe. Voor meer kleur voeg je wat fijngesneden rode kool toe. Ook stukjes walnoot kun je toevoegen aan de salade.
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer