Coleslaw of witte koolsalade is zo’n makkelijk gerecht dat voor verschillende gelegenheden te maken is. Ik denk dat ieder gezin in de Verenigde Staten wel een eigen recept heeft, want elke smaak is anders. Ook KFC heeft een eigen soort coleslaw en dat “geheime” recept is ook online te vinden, mocht je dat willen maken.
Dit is mijn eigen variatie op de witte koolsalade. Heerlijk fris-zuur en je kunt er een paar dagen lang van genieten. Ik eet hem graag bij de Pulled Pork, maar je kunt hem ook lekker zo op een broodje doen, mixen door de ijsbergsla of op een wrap met gekruid vlees. Maak dit makkelijke recept voor coleslaw en geef er je eigen draai aan!
Overigens hoef je coleslaw niet alleen te maken met witte kool. Je kunt ook kiezen voor spitskool als je dat toevallig in huis hebt. De smaak verschilt dan iets, maar dat is misschien juist wel lekker voor de variatie. En natuurlijk is een mix van deze twee koolsoorten ook altijd een idee.
In de dressing van deze witte koolsalade wordt ook suiker verwerkt. Wil je dit niet, dan kun je het weglaten of vervangen door vloeibare zoetstof. Zo heb je wel een klein beetje zoetigheid dat bij deze dressing hoort, maar niet de calorieën van de suiker.