Leuk, je krijgt van je moeder een koolrabi, want 2 was voor haar toch net wat te veel. Maar wat moet je in vredesnaam met zo’n “ding”? Dat werd dus uiteindelijk deze heerlijke koolrabi ovenschotel.
Eerlijk is eerlijk, ik maak veel verschillende gerechten, maar ik had zelf nog niet eerder koolrabi gemaakt. Op het eerste gezicht is deze groente dan ook niet echt aantrekkelijk te noemen. Maar dit is weer zo’n gevalletje schijn bedriegt. Want de smaak van koolrabi is een beetje te vergelijken met die van bloemkool. Iets frisser en steviger, maar erg lekker dus. En aangezien ik recent al eens een lekkere bloemkool ovenschotel Ottolenghi stijl had gemaakt, was de keuze voor een koolrabi ovenschotel niet zo moeilijk.
Combinaties die goed werken met bloemkool zijn natuurlijk wortel, maar ook kaas. Dit leek me dus een goede match, een beetje tijm er bij en natuurlijk een lekker romig sausje. Eigenlijk niet zo ingewikkeld, maar het eindresultaat was superlekker!
Zo zie je maar dat je soms even wat verder moet kijken dan het uiterlijk en dat geldt dus ook voor groenten. Voor de broodnodige variatie is het dus best een idee om eens wat vaker koolrabi op tafel te zetten in plaats van bloemkool. En dan is dit recept voor de ovenschotel met koolrabi alvast een goed beginpunt!
4 reacties
ik vind het een lekker recept. maar is het normaal dat het zo waterig blijft. want dat is wel zonde. of heb ik wat verkeerd gedaan
Hai Lucienne, het kan de ene keer wat wateriger zijn dan de andere keer. Er komt wel wat vocht uit de groenten en dat is de ene keer minder dan de andere keer.
Kan er ook vlees bij? Wat zou je aanraden?
Hai Karine, goede vraag en dat kan zeker! Ik zou dan kiezen voor rulgebakken gehakt of stukjes gebakken kipdijfilet. Zorg er wel voor dat het het dus al gaar is en dat je het niet rauw er bij doet.