Pulled Pork is hét ideale gerecht om in de slowcooker te bereiden. Om het vlees zo mals en zacht te krijgen moet het namelijk de hele dag op staan. En wie heeft tijd om het gasfornuis en de pan in de gaten te houden? Ik niet in elk geval. De slowcooker is wat mij betreft dan ook een uitkomst voor dit soort gerechten.
In Amerika is pulled pork typisch zo’n gerecht dat je terug vindt op jaarmarkten en braderieën en iedere streek, wat zeg ik, iedere kok geeft er zo zijn eigen draai aan. En naast varkensvlees kun je dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld kip als je het iets magerder zou willen. Kies dan wel voor kipdijfilet, dat is een klein beetje vetter dan gewone kipfilet, maar een stuk malser en dat is natuurlijk wel waar het in dit gerecht om gaat. Je wilt echt geen droge hap vlees.
Anyway, dit recept zorgt voor heerlijke zachte Pulled Pork. Ideaal om te maken als je gasten verwacht. Want je doet het varkensvlees met de overige ingrediënten ‘s ochtends in de slowcooker en ‘s avonds kun je het zo op tafel zetten met een paar broodjes en coleslaw. En ook die coleslaw kun je al van te voren maken, daar wordt hij alleen maar lekkerder van. Er zullen weinig mensen zijn die dit aan hun neus voorbij zullen laten gaan!
Overigens is dit mijn recept voor slowcooker pulled pork, maar je kunt online nog honderden verschillende andere recepten vinden. Probeer het dus uit en pas aan naar jouw eigen smaak. Er is niet één juist recept, dus maak het zoals jij en je gezin het lekker vinden.