Slowcooker Pulled Pork: snel en makkelijk recept!

door Esther
Pulled Pork

Pulled Pork is hét ideale gerecht om in de slowcooker te bereiden. Om het vlees zo mals en zacht te krijgen moet het namelijk de hele dag op staan. En wie heeft tijd om het gasfornuis en de pan in de gaten te houden? Ik niet in elk geval. De slowcooker is wat mij betreft dan ook een uitkomst voor dit soort gerechten.

In Amerika is pulled pork typisch zo’n gerecht dat je terug vindt op jaarmarkten en braderieën en iedere streek, wat zeg ik, iedere kok geeft er zo zijn eigen draai aan. En naast varkensvlees kun je dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld kip als je het iets magerder zou willen. Kies dan wel voor kipdijfilet, dat is een klein beetje vetter dan gewone kipfilet, maar een stuk malser en dat is natuurlijk wel waar het in dit gerecht om gaat. Je wilt echt geen droge hap vlees.

Anyway, dit recept zorgt voor heerlijke zachte Pulled Pork. Ideaal om te maken als je gasten verwacht. Want je doet het varkensvlees met de overige ingrediënten ‘s ochtends in de slowcooker en ‘s avonds kun je het zo op tafel zetten met een paar broodjes en coleslaw. En ook die coleslaw kun je al van te voren maken, daar wordt hij alleen maar lekkerder van. Er zullen weinig mensen zijn die dit aan hun neus voorbij zullen laten gaan!

Overigens is dit mijn recept voor slowcooker pulled pork, maar je kunt online nog honderden verschillende andere recepten vinden. Probeer het dus uit en pas aan naar jouw eigen smaak. Er is niet één juist recept, dus maak het zoals jij en je gezin het lekker vinden.

Snel en makkelijk slow cooker recept: Pulled Pork!

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

10

uren 
Total time

1

uur 

10

minuten

Deze pulled pork is een ideaal recept voor als je gasten verwacht.

Ingrediënten

  • 375 ml barbecuesaus

  • 175 ml appelcider azijn

  • 175 ml kippenbouillon

  • 120 gram bruine suiker

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 eetlepel Worcestershire sauce

  • 1 theelepel chilivlokken

  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder

  • 1 eetlepel uienpoeder

  • 1 eetlepel knoflookpoeder

  • 1 eetlepel gedroogde tijm

  • 1,5 kilo varkensnek, uitgebeend

Bereiding

  • Vet de slowcooker lichtjes in en leg het varkensvlees er in. Meng alle ingrediënten door elkaar en giet dit over het varkensvlees in de slowcooker. Dek af en verwarm dit 8-10 uur op LOW.
  • Haal het vlees uit de slowcooker als het mals is en trek dit in een kom met twee vorken uit elkaar. Meng steeds met een soeplepel tegelijk de saus door het vlees tot je een smeuïge, maar niet té natte vleesmassa hebt.
  • Serveer het vlees op de hamburgerbroodjes, gewoon bij gebakken aardappeltjes en groenten of over rijst met sla erbij.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer