Ik hoef je niet te vertellen dat ik dol ben op mijn slowcooker, je vindt meerdere heerlijke recepten op mijn blog. En daar wordt nu weer een topper aan toegevoegd: een slowcooker recept voor honing gember kip.
Houd je van de Aziatische keuken dan ken je vast de kip teriyaki of babi ketjap wel. Stukjes mals vlees in een lekkere saus met ketjap. Ketjap is een soort dikke zoete sojasaus. Maar in de recept maak ik gebruik van “gewone” lichte sojasaus. Deze is wat minder zoet en dat komt nu goed uit. In het recept zit immers ook ananas en het sap uit het blik verwerkt. Dat is wat mij betreft al zoet genoeg. Kun of wil je geen sojasaus gebruiken, dan kun je het natuurlijk best vervangen door ketjap.
Als je dit recept een keer geprobeerd hebt, weet ik zeker dat je het vaker gaat maken. En het fijne is dat je er naar hartelust mee kunt variëren. Wil je meer groenten? Dat kan door bijvoorbeeld paprika of boontjes toe te voegen. Minder ananas? Gebruik een klein blikje en voeg wat extra water toe. Dol op gember? Gebruik gerust wat meer.
Dit slowcooker recept voor honing gember kip is de basis voor een makkelijke en super lekkere Aziatische maaltijd die je zelf kunt uitbreiden. Ook ideaal voor als je mensen te eten krijgt, want je kunt het recept verdubbelen. Je maakt het van te voren klaar en de slowcooker doet de rest. Alleen nog even rijst koken en eventueel een frisse salade voor erbij en je kunt zo aan tafel.
