Slowcooker recept voor honing gember kip

door Esther
Slowcooker honing gember kip

Ik hoef je niet te vertellen dat ik dol ben op mijn slowcooker, je vindt meerdere heerlijke recepten op mijn blog. En daar wordt nu weer een topper aan toegevoegd: een slowcooker recept voor honing gember kip.

Houd je van de Aziatische keuken dan ken je vast de kip teriyaki of babi ketjap wel. Stukjes mals vlees in een lekkere saus met ketjap. Ketjap is een soort dikke zoete sojasaus. Maar in de recept maak ik gebruik van “gewone” lichte sojasaus. Deze is wat minder zoet en dat komt nu goed uit. In het recept zit immers ook ananas en het sap uit het blik verwerkt. Dat is wat mij betreft al zoet genoeg. Kun of wil je geen sojasaus gebruiken, dan kun je het natuurlijk best vervangen door ketjap.

Als je dit recept een keer geprobeerd hebt, weet ik zeker dat je het vaker gaat maken. En het fijne is dat je er naar hartelust mee kunt variëren. Wil je meer groenten? Dat kan door bijvoorbeeld paprika of boontjes toe te voegen. Minder ananas? Gebruik een klein blikje en voeg wat extra water toe. Dol op gember? Gebruik gerust wat meer.

Dit slowcooker recept voor honing gember kip is de basis voor een makkelijke en super lekkere Aziatische maaltijd die je zelf kunt uitbreiden. Ook ideaal voor als je mensen te eten krijgt, want je kunt het recept verdubbelen. Je maakt het van te voren klaar en de slowcooker doet de rest. Alleen nog even rijst koken en eventueel een frisse salade voor erbij en je kunt zo aan tafel.

Slowcooker honing gember kip

3 van 11 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

4

uren 

30

minuten
Totale tijd

4

uren 

40

minuten

Een heerlijk én makkelijk Aziatisch gerecht uit de slowcooker: honing gember kip.

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie

  • 500 gram kipdijfilet

  • 1 ui

  • 1 medium wortel

  • 1 rode peper

  • 75 gram vloeibare honing

  • 100 ml sojasaus (evt vervangen door ketjap)

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 3 cm verse gember

  • 1 teen knoflook

  • 1 blik van 567 gram ananasstukjes (uitlekgewicht 340 gram)

  • 1 el maizena

  • 1 el water

  • Optioneel: lente-ui en sesamzaadjes

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper en de wortel in kleine stukjes en schil en rasp de gember. Snijd als laatste de kipdijfilet in blokjes.
  • Als je een multicooker hebt zoals de Crockpot Express kun je deze stap gelijk in de multicooker doen, anders gebruik je even een aparte braadpan. Verhit de olie en fruit de ui tot deze zacht is. Voeg de kip toe en bak op hoger vuur rondom aan.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de ananas, maizena en water, in de slowcooker.
  • Zeef de ananas en voeg het sap toe aan de slowcooker en roer alles goed door. Bewaar de ananas tot gebruik in de koelkast.
  • Zet de slowcooker op high en kook dit gerecht in 4 uur gaar.
  • Meng de maizena en het water. Voeg toe aan de slowcooker toe en doe ook de ananasstukjes erbij. Roer nog even door.
  • Laat dit nog 30 minuten zonder deksel op high warm worden en indikken.
  • Serveer met basmatirijst, fijngesneden lente-ui en eventueel wat sesamzaadjes.

Tips

  • Niet zo fan van pittig? Dan laat je de rode peper gewoon weg. Eventueel kun je hem vervangen door een halve rode paprika als je dat lekker vindt.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Slowcooker honing gember kip
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]