IJsjes maken op een nieuw level: Zoku!

door Esther

Ik had hem al eens in Amerika gezien, maar nu ook hier in Nederland te koop: de Zoku. De wat?? De Zoku. Met de Zoku kun je makkelijk en snel zelf het lekkerste ijs maken.


In een eerdere blog had ik al eens een paar tips en recepten gegeven om de lekkerste ijsjes zelf te maken. Een nadeel is dan, dat je een aantal uur moet wachten voordat je ijsjes helemaal bevroren zijn. Dat hoeft niet meer met de Zoku.

Je stopt het basiselement 24 uur in de vriezer. Daarna ben je klaar om in 10 minuten ijsjes te maken. Je stopt de meegeleverde stokjes in het element, vult het met vruchtensap of limonade en 10 minuten later kun je de ijsjes met de bijgeleverde supertool er uit halen. Makkelijker en sneller kan bijna niet.

Door het snelle invriezen kun je ook de meest bijzondere ijsjes maken in meerdere lagen bijvoorbeeld, dat is lastiger en tijdrovender met gewone vormpjes. Tja, en voor de prijs hoef je het ook niet te laten….. of toch wel?? €59,95 voor een set vind ik toch wat aan de hoge kant. Je kan ook nog allemaal extra uitbreidingen kopen als je helemaal los wilt gaan. Zou het graag eens willen uitproberen, maar de prijs houdt me vooralsnog tegen.

Om je lekker te maken een recept voor Zoku ijs van de website:

Romige kersenijsjes

Ingrediënten voor 6 ijsjes

Kersen basis
150 gram verse ontpitte kersen
150 ml Griekse yoghurt
1 zakje vanille suiker
1 eetlepel suiker

Choco decoratie
200 gram pure chocolade
100 gram kokosolie

Bereiding Chocodecoratie
Smelt de chocolade au bain marie en roer de kokosolie er door. Laat afkoelen.

Bereiding kersenbasis
Doe alle ingrediënten in een blender en mix totdat je een gladde smeuïge massa hebt.

De ijsjes maken
Haal de Zoku Quik Pop Maker uit de vriezer, doe de sticks er in en giet de kersenmassa in elke ijsopening tot de vulhoogte. Zet terug in de vriezer en laat de massa volledig bevriezen, haal de ijsjes er uit met de Super tool. Herhaal met de rest van de kersenmassa.

Chocodecoratie
Houd een ijsje vast met de platte kant boven. Giet met een kleine lepel straaltjes chocolade over het ijsje. Wacht een paar seconden totdat de chocolade hard is en doe het zelfde aan de andere kant. Eet smakelijk.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

ink 2011-12-12 - 10:32

Heb hem na lang twijfelen van sint gekregen.
het is een succes.
ik ben een volslagen keukendummie maak ik maak echt de lekkerste ijsjes.
de prijs is wel even slikken.
maar die zijn we na een paar ijsjes wel vergeten.
bij fokkido is ie vooralsnog het goedkoopst.
ik wil er nog wel wat extra stokjes bij.
ik kijk nog even of er nog iemand gaat stunten ivm de prijs

Antwoord
maureen 2012-09-13 - 15:12

Ik heb hem sinds de zomer 2011. In het begin gebruikte ik hem veel, maar na de winter liet ik hem toch liggen in de vriezer tot de zomer 2012 weer kwam. Het is een leuk ding met wat gebruiksaanwijzing. Je kunt er ongeveer 3x (dus 9) ijsjes per keer maken. De stokjes met de streepjes werken bij mij het slechtst. Die trek ik nog wel eens zonder ijsje eruit.
Dat plakje fruit erin (bijv. banaan) werkt prima. Mijn favoriete is de ijskoffie smaak of de cocosmelk met chocola. Laatst ook met verse watermeloen geprobeerd, maar die viel mij tegen.
Qua smaak ben ik gewoon verpest met de chemische smaakjes van de fabriek. Ik vind mijn eigen ijsjes meestal niet zoet genoeg. Maar goed, mijn kinderen vinden het altijd heerlijk. Voor hun blijft het een traktatie… en daar doe ik het ook voor 🙂

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]