Recept voor aardappelpuree met kaas

door Esther
aardappelpuree met kaas

Als je net zoals ik wel eens wat anders wilt dan gewone aardappelen of aardappelpuree, dan heb ik hier de oplossing voor je. Dit recept voor aardappelpuree met kaas is zo ontzettend lekker dat je het zeker weten vaker gaat maken.

Hoewel in veel gezinnen de aardappel vervangen is door pasta als favoriete avondeten, is er bijna niets meer Nederlands dan aardappelen, groenten en vlees. Wie houdt er niet van een een goede gehaktbal, sperziebonen en gekookte aardappelen met jus? Hartstikke lekker natuurlijk en ook op het AGF-je zijn verschillende variaties te bedenken en als je de gekookte aardappelen beu bent kun je ze altijd bakken of natuurlijk…stampen.

Veel mensen gebruiken kaas om hun portie aardappelpuree wat op te leuken. Superlekker als je het even in de oven doet en de kaas er over heen strooit. Een knapperig kaaskorstje is dan het resultaat. Wil je iets meer dan dat, dan heb ik heb al een heerlijk recept op dit blog staan met aardappelpuree, bacon en lente-ui. Maar het recept dat ik hieronder voor je heb, is een nog uitgebreidere versie van die met kaas.

Dit recept voor aardappelpuree met kaas is een hele romige versie die, eerlijk is eerlijk, niet zo mager is. Er wordt niet alleen geraspte cheddar in verwerkt, maar ook roomkaas en zure room! Dat maakt deze puree zo lekker smeuïg en onweerstaanbaar. Wanneer je het combineert met een lekkere salade en een lekker stukje tonijn, dan breng je de avondmaaltijd weer een beetje in balans.

Toen ik dit recept voor aardappelpuree hier thuis maakte, waren de heren eerst sceptisch, want tsja het blijft aardappelpuree toch? Ik kan je vertellen dat ze twee keer hebben opgeschept, het was dus toch wel erg lekker blijkbaar. Wanneer verras jij je gezin en ga jij deze aardappelpuree met kaas maken?

Aardappelpuree met kaas

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

50

minuten
Totale tijd

1

uur 

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen

  • 225 gram roomkaas

  • 100 gram geraspte cheddarkaas

  • 1 bekertje zure room

  • 1 kleine ui

  • 1 ei

  • ½ theelepel zout

  • ½ theelepel peper

Bereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze in parten en kook ze in een pan met water in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn in de pan.
  • Doe de roomkaas, cheddar kaas, zure room, ui, ei, zout en peper in een kom klop luchtig. Voeg lepel voor lepel de gestampte aardappelen toe en klop goed door. Schep de puree in een ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak op 180° C gedurende 30-35 minuten. Eet smakelijk!

Tips

  • Je kunt de laatste 10 minuten nog wat extra kaas er overheen strooien en het aluminiumfolie er af laten.
  • Serveer met wat fijngesneden lenteui
  • Je kunt ook wat knapperig gebakken spekjes of gefrituurde uitjes er overheen strooien
aardappelpuree met kaas
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer