Nog meer wat je kunt invriezen

door Esther
Bevroren fruit

Eerder poste ik al een bericht over wat je allemaal kunt invriezen. Die lijst was natuurlijk nog lang niet compleet en dus heb ik hier nog een aantal handige tips. Want die vriezer hoef je natuurlijk niet alleen voor ijsjes, kliekjes en vlees te gebruiken. Heb je wel eens aan de volgende dingen gedacht?

Bessen

Bessen kun je prima invriezen. Zorg er voor dat je ze wast en goed droogt. Daarna leg je ze van elkaar af op een groot bord in de vriezer. Zodra ze allemaal bevroren zijn kun je ze in diepvrieszakjes doen. Ontdooid zijn ze natuurlijk niet zo mooi en stevig meer als vers, maar ze zijn nog prima in taarten als vulling te gebruiken of uiteraard door smoothies en milkshakes.

Jus

Heb je een heerlijke jus gemaakt en heb je nog een restje over? Vries het in een klein bakje in. Wanneer je bijvoorbeeld schnitzel maakt, voeg je de ingevroren jus toe aan het vet in de pan als de schnitzel er uit is. Even opwarmen en je eet geen droge aardappels! Ook ideaal als je vlees hebt dat niet zo veel smaak aan de jus geeft.

Noten

Noten in het weekend zijn heerlijk, dus er blijft meestal niks over bij ons. Maar als je een restje toch wat langer wilt bewaren, doe ze dan in de vriezer. Ze blijven dan lekker knapperig.

Champignons

Maak je niet het hele bakje champignons op in je gerecht? Snijd ze dan toch allemaal in plakjes en vries de rest in. Ze blijven niet mooi stevig, maar zijn ideaal om door de macaroni te verwerken bijvoorbeeld.

Wijn

Soms heb je voor een gerecht een scheutje wijn nodig. Zonde om een hele fles open te maken. En je houdt soms ook wel eens een bodempje in een fles over na een gezellige avond. Vries het restje wijn in, in een ijsblokjes vorm. De volgende keer doe je gewoon een “ijsblokje” wijn in je pastasaus.

Eiwit

Soms heb je alleen eigeel nodig en gooi het eiwit weg. Zonde toch? Invriezen dus. Laat het rustig ontdooien in de koelkast voordat je het gaat gebruiken.

Roomboter

Hoewel roomboter lang goed blijft in de koelkast, kun je dit ook invriezen als je het niet vaak gebruikt. Vries bijvoorbeeld precies de porties in voor een paar weekenden als je alleen dan roomboter eet.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]