Hét makkelijke risotto recept!

door Esther
makkelijke risotto recept

Stel dat je je hele leven nog maar één gerecht zou mogen eten, wat zou dat zijn? Dat zou moeilijk kiezen zijn, want ik vind alles lekker, maar ik zou zeker weten kiezen voor dit super lekkere én makkelijke risotto recept.

De speciale arborio rijst kan veel vocht opnemen, waardoor een heerlijke smeuïg gerecht ontstaat. Daarom maak je risotto ook met bouillon, zodat de rijst al die smaken opneemt. Eerst fruit je een uitje en daarna bak je de rijst een paar minuten mee zodat deze mooi glazig is. Normaal gesproken voeg je dan al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe, totdat de rijst gaar is. Dat betekent dat je 20-30 minuten in de weer bent en bij die pan moet blijven. Dat kan makkelijker!

Dit recept vond ik eens in een Allerhande van Albert Heijn en heb ik een klein beetje naar mijn eigen smaak aangepast, maar de basis is precies hetzelfde. En vooral het handigheidje om de risotto in de oven te bereiden. Op die manier heb je er eigenlijk geen omkijken naar. Daarom is dit dus voor mij hét makkelijke risotto recept. En de smaak…. zo ontzettend lekker!

Als je kunt, neem dan vooral pancetta voor deze ovenschotel. Pancetta is Italiaans spek met zijn eigen kenmerkende smaak. Het is wat duurder dan gewoon ontbijtspek, maar dat is het zeker waard. Als je vegetarisch eet zou je het weg kunnen laten, maar dan zou ik zeker nog een teentje knoflook extra toevoegen en bijvoorbeeld wat tijm. Overigens heb ik ook een recept voor vegetarische tomaten risotto dat ook een aanrader is.

Probeer dit makkelijke risotto recept eens uit en ik weet zeker dat je verkocht bent. Nooit meer tijdenlang in die pan staan roeren voor dit gerecht. Gewoon de oven al het werk laten doen, zo eenvoudig kan lekker eten zijn!

De makkelijkste risotto ever!!

5 van 1 stem
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

55

minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui

  • 1 teentje knoflook

  • 150 gram pancetta

  • 25 gram roomboter

  • 500 gram kastanjechampignons

  • 1,5 paddenstoelenbouillonblokje

  • 700 ml kokend water

  • 2 eetlepels gedroogde paddenstoelen (optioneel)

  • 250 gram risotto rijst

  • 200 gram crème fraiche

  • 5 takjes peterselie

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • Peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃. Snipper de ui en pers de knoflook. Indien nodig snijd de pancetta in kleine stukjes. Snijd de champignons in vieren. Giet het kokende water over de bouillonblokjes en voeg de gedroogde paddenstoelen toe als je die gebruikt.
  • Doe de roomboter in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur en bak hierin de pancetta met de ui. Voeg na 3 minuten de knoflook en de champignons toe. Bak nog 5 minuten mee op hoog vuur.
  • Doe de risotto erbij en bak nog 3 minuten mee op middelhoog vuur. Giet de risotto in een ovenschaal en giet de bouillon erbij. Zet midden in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
  • Na 35 minuten haal je de schaal uit de oven en roer je de creme fraiche er door. Zet de schaal nog 5 minuten terug in de oven.
  • Roer voor het serveren de geraspte kaas erdoor en de peterselie. Breng eventueel nog verder op smaak met wat gemalen peper. Eet smakelijk!

Tips

  • Als de risottorijst na de verstreken tijd nog niet al het water heeft opgenomen, laat je de schotel nog even wat langer in de oven staan.
  • Je zou pancetta kunnen vervangen door ontbijtspek, maar dit geeft niet dezelfde smaak.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

makkelijke risotto recept
Pinterest Post makkelijke risotto recept
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer