Stel dat je je hele leven nog maar één gerecht zou mogen eten, wat zou dat zijn? Dat zou moeilijk kiezen zijn, want ik vind alles lekker, maar ik zou zeker weten kiezen voor dit super lekkere én makkelijke risotto recept.
Hoe maak je risotto?
De speciale arborio rijst kan veel vocht opnemen, waardoor een heerlijke smeuïg gerecht ontstaat. Daarom maak je risotto ook met bouillon, zodat de rijst al die smaken opneemt. Eerst fruit je een uitje en daarna bak je de rijst een paar minuten mee zodat deze mooi glazig is. Normaal gesproken voeg je dan al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe, totdat de rijst gaar is. Dat betekent dat je 20-30 minuten in de weer bent en bij die pan moet blijven. Dat kan makkelijker!
Dit recept vond ik eens in een Allerhande van Albert Heijn en heb ik een klein beetje naar mijn eigen smaak aangepast, maar de basis is precies hetzelfde. En vooral het handigheidje om de risotto in de oven te bereiden. Op die manier heb je er eigenlijk geen omkijken naar. Daarom is dit dus voor mij hét makkelijke risotto recept. En de smaak…. zo ontzettend lekker!
Ingrediënten voor oven risotto
Als je kunt, neem dan vooral pancetta voor deze ovenschotel. Pancetta is Italiaans spek met zijn eigen kenmerkende smaak. Het is wat duurder dan gewoon ontbijtspek, maar dat is het zeker waard. Als je vegetarisch eet zou je het weg kunnen laten, maar dan zou ik zeker nog een teentje knoflook extra toevoegen en bijvoorbeeld wat tijm. Overigens heb ik ook een recept voor vegetarische tomaten risotto dat ook een aanrader is.
Probeer dit makkelijke risotto recept eens uit en ik weet zeker dat je verkocht bent. Nooit meer tijdenlang in die pan staan roeren voor dit gerecht. Gewoon de oven al het werk laten doen, zo eenvoudig kan lekker eten zijn!
