De slowcooker en de multicooker zijn beide de ideale apparaten om stoofvlees te bereiden. Heerlijk zacht en mals stoofvlees, lekker en zeker in de herfst. Deze keer koos ik voor snel: Boeuf Bourguignon in de multicooker.
Stoofvlees, de naam zegt het al, moet gestoofd worden. Doe je dat niet dan heb je een heel taai stukje vlees dat niet lekker is. De structuur van het vlees heeft tijd nodig om zacht en eetbaar te worden. Vandaar dat men vroeger dit vlees urenlang opzette op een petroleumstelletje. Nu kun je hiervoor de slowcooker gebruiken, maar ook in de oven gaat het goed. Per definitie is dit vlees dus niet geschikt als je snel aan tafel wilt.
Maar dat kan ook anders. Met de multicooker heb je stoofvlees binnen een uurtje klaar. De multicooker is eigenlijk de moderne versie van de snelkookpan. Deze pan brengt je gerecht onder druk en hierdoor is de gaartijd korter. Perfect om dus ook stoofvlees snel klaar te hebben. Dat geldt ook voor een gerecht als Boeuf Bourguignon. Het onder druk komen duurt een minuut of 10 ongeveer en dan heb je nog maar 45 minuten nodig om het helemaal gaar te laten worden. Als je wilt kun je dus binnen een uurtje aan tafel.
Dit gerecht uit de Franse Bourgogne streek wordt traditioneel gemaakt met de rode Bourgogne wijn uit deze streek, maar voel je vrij om hem te maken met een andere volle rode wijn die je kunt vinden. Normaal gesproken kun je wijn vaak wel vervangen door bouillon, maar in dit geval zou ik toch echt voor de wijn kiezen. Deze geeft het gerecht namelijk echt zijn kenmerkende smaak.
Boeuf Bourguignon in de multicooker is zo’n gerecht dat ideaal is om te maken als je gasten verwacht. Je bent snel klaar en met rijst of aardappeltjes erbij zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Heb je meer tijd en wil je een gerecht zonder wijn? Probeer dan vooral deze rundvlees stoofschotel uit de slowcooker eens.

7 reacties
Deze was over heerlijk, bedankt
Goed om te horen!
Hi,
Ik ben van plan deze te gaan maken maar kan dat ook op de slowcooker stand? Zo ja, hoe lang kan ik dat het beste doen en op high of low of beide?
Groetjes Jorieke
Hai Jorieke, dat kan heel goed in de slowcooker. Ik zou dan kiezen voor de Low stand voor 6-8 uur. Ik zou dan wel, net als in het recept, het vlees even apart aanbraden en dan pas in de slowcooker doen. Dus stap 1 t/m 3 in een aparte pan en dan vanaf stap 4 alles in de slowcoooker. Eet smakelijk alvast!
Hallo Esther, ik heb de cpe turbo pas gekregen. In het recept staat doe de deksel op de pan…moet ik het ventiel dan dichtdoen? Alvast bedankt. Groetjes Gerda
Hallo Gerda, wat lekker dat je de boeuf bourguignon gaat maken in de cpe. In dit geval moet het ventiel inderdaad dicht omdat je onder druk gaat koken. Eet smakelijk alvast!
Dank je wel voor het snelle antwoord. Fijne feestdagen! 🌲🎅🌟