Koken op de camping: Kip met paprikasaus

door Esther
Kip met paprikasaus

Het laatste gerecht uit de serie koken op de camping is een iets bewerkelijker recept, maar de smaak is de extra tijd meer dan waard! Kip doet het bij veel mensen goed en ook bij kinderen is dit een favoriet stukje vlees. Als je het goed laat garen valt het vlees zo ongeveer van het bot, super lekker dus! Vieze handen van het kluiven zijn buiten op de camping ook niet zo’n probleem, dus iedereen kan aanvallen!

En dit is typisch zo’n recept dat je niet alleen op vakantie maakt, maar ook thuis een blijvertje is.

Kip met paprikasaus

Ingrediënten:

3 eetlepels zonnebloemolie
4 kippenpoten
1 groene paprika
1 rode paprika
2 tomaten
250 ml crème fraiche
1 grote ui
½ eetlepel bloem
1 eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel suiker
klein handje peterselie
zout en peper

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de tomaten en beide paprika’s in blokjes.

Verhit de olie en fruit de ui glazig op een matig vuur. Strooi de paprikapoeder, de kerrie en de suiker er over en roer door elkaar.

Bestrooi de kippenpoten met een beetje zout en ruim peper. Schuif het ui mengsel naar de rand van de pan en braad de kippenpoten rondom mooi bruin aan. Doe 150 ml water in de pan en voeg de paprika en de tomaat toe. Roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat de kip in ongeveer 40 minuten gaar worden met de deksel op de pan.

Schep de kippenpoten uit de pan op een bord en houd ze warm door er een ander bord of schaal overheen te doen.

Roer de bloem door de crème fraiche. Roer de crème fraiche door het groente mengsel in de pan. Laat dit nog even doorsudderen totdat je een mooie gebonden saus hebt. Roer als laatste de peterselie er door.

Tips:

  • Geen bloem? Zonder bloem is de saus minder dik en gebonden, maar nog steeds prima te eten.
  • Geen peterselie? Geen paniek, het gerecht is nog steeds lekker zonder peterselie. Of gebruik bieslook.
  • Lekker met rijst en broccoli of met ciabatta en sla.
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]