Dol op pasta? Dan ben je niet de enige! Macaroni, spaghetti en lasagne zijn bij veel mensen in Nederlands favoriet en ook bij ons staat er minimaal 1 keer week een pastagerecht op tafel. Deze keer heb ik een heerlijke pasta uit de oven gemaakt: pasta al forno!
Normaal gesproken kook je de pasta, maak je de saus en serveer je dat samen. Of zoals bij lasagne, maak je de saus en garen de lasagne bladen in de saus in de oven. Bij pasta al forno maak je het hele gerecht klaar, doe je dit in een ovenschaal en strooi je er nog geraspte kaas of andere toppings over om het in de oven af te bakken.
Voor dit recept kies ik er voor om de pasta een minuutje korter te koken dan normaal. In de oven gaart de pasta ook nog immers en je wil nog wel een beetje bite hebben in de penne of macaroni die je gebruikt.
Het voordeel van het afbakken in de oven is dat de smaken zich wat verdiepen én misschien wel het belangrijkste: dat er zo’n heerlijk kaaskorstje op het gerecht komt. Bij het opscheppen wordt er hier scherp op gelet dat niemand stiekem te veel van die korst opschept! Dit recept voor pasta al forno is heerlijk rijk van smaak door het gebruik van rode wijn, tomaten en ansjovis. Niet schrikken als je geen liefhebber bent van vis. Dit kleine zoute visje vind je later niet meer terug, maar je pasta is wel superlekker!
Natuurlijk kun je er ook je eigen draai aan geven of een eigen recept gebruiken. Ik zou zeggen leef je uit en gooi je pasta in de oven.
